Trinta moliūgų sriuba su grietininiu petražolių pesto ir batono skrebučiais

Trinta moliūgų sriuba su grietininiu petražolių pesto ir batono skrebučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Labai skani moliūgų sriuba
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 vidutinio dydžio bulvių
  • 300 gramų moliūgų tyrės
  • žiupsnelio druskos
  • svogūno
  • saujos smulkintų saliero lapelių
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 valgomųjų šaukštų sviesto
  • 4 riekių batono
  • grietinės
  • petražolių pesto (maisto smulkintuvu susmulkinti petražolių lapeliai, sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir druska)

Gaminimo eiga
 

  • Nuluptas bulves, pusiau perpjautą svogūną išviriau.
  • Į puodą su bulvėmis ir jų nuoviru supyliau moliūgų tyrę.
  • Paskaninau druska, pipirais, šaukštu sviesto.
  • Viską sutryniau maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  • Subėriau smulkiai supjaustyrus salierų lapelius.
  • Maišydama sriubą pakaitinau iki užvirimo.
  • Skrebučiai: Batono riekeles supjausčiau kubeliais ir paskrudinau keptuvėje.
  • Petražolių pesto sumaišiau su grietine.
  • Sriubą supilsčiau į lėkštes, užpyliau grietinės – patražolių perto padažo ir užbėriau skrebučių.

Pabaigai…

Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.
Recepto raktažodžiai Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating