
Trinta moliūgų sriuba su grietininiu petražolių pesto ir batono skrebučiais
Labai skani moliūgų sriuba
Ingredientai
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 300 gramų moliūgų tyrės
- žiupsnelio druskos
- svogūno
- saujos smulkintų saliero lapelių
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 1 valgomųjų šaukštų sviesto
- 4 riekių batono
- grietinės
- petražolių pesto (maisto smulkintuvu susmulkinti petražolių lapeliai, sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir druska)
Gaminimo eiga
- Nuluptas bulves, pusiau perpjautą svogūną išviriau.
- Į puodą su bulvėmis ir jų nuoviru supyliau moliūgų tyrę.
- Paskaninau druska, pipirais, šaukštu sviesto.
- Viską sutryniau maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
- Subėriau smulkiai supjaustyrus salierų lapelius.
- Maišydama sriubą pakaitinau iki užvirimo.
- Skrebučiai: Batono riekeles supjausčiau kubeliais ir paskrudinau keptuvėje.
- Petražolių pesto sumaišiau su grietine.
- Sriubą supilsčiau į lėkštes, užpyliau grietinės – patražolių perto padažo ir užbėriau skrebučių.
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.