
Žirnių sriuba
Vasara- daržovių metas! Tai ir išnaudokime šias šviežias, maistingas, pilnas vitaminų ir mineralų gamtos gėrybes! Jeigu jau išbandėte salotas ir garnyrus iš daržovių, tuomet pasigaminkite švelnią, žalią, kvapnią ir labai skanią žirnių sriubą!
Ingredientai
- 500 g šparaginių pupelių
- 100 g žirnių
- 700 ml sultinio
- 150 g morkų
- 1 bulvė
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- Priedai: šiek tiek aliejaus, druskos, petražolių, pipiriukų ar mėgiamų žolelių
Gaminimo eiga
- Puode įkaitinti aliejų.
- Suberti smulkintą svogūną ir česnako skilteles, šiek tiek apkepti.
- Tuomet sudėti pupeles, žirnius, smulkiai pjaustytas morkas, bei kubeliais susmulkintą bulvę.
- Sultinį pagardinti prieskoniais, supilti į puodą.
- Virti, kol daržovės taps minkštos (apie 15 min.). Puodo turinį sudėti į maisto trintuvą ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
- Štai ir viskas! Sriubytę pilti į dubenį ir skanauti!
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.