Astrūs vištienos sparneliai alaus tešloje

Astrūs vištienos sparneliai alaus tešloje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie kepti vištienos sparneliai yra ypatingi dėl savo alaus tešlos. Astrūs, traškūs ir labai skanūs – puikus užkandis, kuris bus patrauklus tiek vaikams, tiek suaugusiems. Alus suteikia tešlai ypatingo skonio, o pipirai prideda reikiamo aštrumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Amerikietiška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Giliai kepti sparnelius)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Atsikratyti riebalų pertekliaus)
  • Šakutė (Tešlai maišyti)
  • Indas (Tešlai paruošti)

Ingredientai
  

Vištienos sparneliai

  • 500 g Vištienos sparneliai - Supjaustyti į mažesnius gabalėlius

Tešla

  • 200 ml Alaus - Šviesus
  • 100 g Miltai - Universalūs
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai - Malti
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Aštrus padažas - Pagal skonį
  • Aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sparnelius gerai nuplauti ir nusausinti. Sumaišyti miltus, druską, pipirus, alų ir kiaušinį iki vientisos masės, tešla turi būti tiršta, bet teka.
  • Įkaitinti aliejų keptuvėje iki vidutinio karštumo. Sparnelius pamirkyti tešloje ir dėkite į aliejų.
  • Kepkite sparnelius iki gražios auksinės spalvos, apie 15-20 minučių, keisdami puses.
  • Išimkite sparnelius iš keptuvės ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų perteklinis aliejus.
  • Pateikite sparnelius su aštriu padažu pagal skonį.

Pabaigai…

Jei neturite alaus, tešlą galima paruošti ir su gazuotu vandeniu, tačiau alus suteikia ypatingo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 150mgNatris: 700mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Alaus tešla, Aštrus, Kepti sparneliai, Vištienos sparneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating