
Astrūs vištienos sparneliai alaus tešloje
Šie kepti vištienos sparneliai yra ypatingi dėl savo alaus tešlos. Astrūs, traškūs ir labai skanūs – puikus užkandis, kuris bus patrauklus tiek vaikams, tiek suaugusiems. Alus suteikia tešlai ypatingo skonio, o pipirai prideda reikiamo aštrumo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Giliai kepti sparnelius)
- Popieriniai rankšluosčiai (Atsikratyti riebalų pertekliaus)
- Šakutė (Tešlai maišyti)
- Indas (Tešlai paruošti)
Ingredientai
Vištienos sparneliai
- 500 g Vištienos sparneliai - Supjaustyti į mažesnius gabalėlius
Tešla
- 200 ml Alaus - Šviesus
- 100 g Miltai - Universalūs
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai - Malti
- 1 vnt Kiaušinis
- Aštrus padažas - Pagal skonį
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Sparnelius gerai nuplauti ir nusausinti. Sumaišyti miltus, druską, pipirus, alų ir kiaušinį iki vientisos masės, tešla turi būti tiršta, bet teka.
- Įkaitinti aliejų keptuvėje iki vidutinio karštumo. Sparnelius pamirkyti tešloje ir dėkite į aliejų.
- Kepkite sparnelius iki gražios auksinės spalvos, apie 15-20 minučių, keisdami puses.
- Išimkite sparnelius iš keptuvės ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų perteklinis aliejus.
- Pateikite sparnelius su aštriu padažu pagal skonį.
Pabaigai…
Jei neturite alaus, tešlą galima paruošti ir su gazuotu vandeniu, tačiau alus suteikia ypatingo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 150mgNatris: 700mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg