
Brusketa su Serano kumpiu, pomidoriukais ir granatų sėklomis
Mano silpnybė yra brusketos! Kaskart valgydama naujoje vietoje, kaip užkandį visada užsisakau brusketas. Po daugybės išragautų brusketų, atradau savo mėgstamiausius skonius ir sukūriau šį receptą. Gaminau su prancūzišku batonu ir čiabatos duona, tačiau man labiau patiko su prancūziška duona dėl lengvesnio valgymo. Šios brusketos yra paprastos, bet neprastos ir tobulos mano skoniui.
Reikalingi Įrankiai
- Griliaus programa (200°C, 6 minutės apskrebinimui)
- Orkaitė (3 minutėms apatinėje kepimo programoje)
- Peilis (Duonai pjaustyti)
Ingredientai
Skrebučiams
- Prancūziška arba čiabatos duona - Supjaustyta 2 cm storio riekėmis
- Philadelphia “Original” tepamas sūris - Gausiai tepamas
- Serano kumpis
- Vyšniniai pomidoriukai - Perpjauti per pusę
- Balzamiko kreminis padažas - Apipilti brusketas
- Granatų sėklos - Apibarsčius brusketas
- Tarkuotas Džiugo sūris - Apibarsčius brusketas
Gaminimo eiga
- Supjaustykite duoną ar batoną 2 cm storio riekėmis, jas ant griliaus programos, 200°C temperatūroje, apskrebiname iš abiejų pusių 6 minutes. Išėmę leiskite atvėsti.
- Gausiai patepkite duoną Philadelphia “Original” tepamu sūriu, sudėkite Serano kumpį ir perpjautus pomidoriukus.
- Apipilkite brusketas balzamiko kreminiu padažu ir įdėkite į orkaitę 3 minutėms, naudojant apatinę kepimo programą.
- Išėmę iš orkaitės, apibarstykite granatų sėklomis ir tarkuotu Džiugo sūriu. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis užpilais ar ingredientais, pvz., pridėti šviežių bazilikų lapelių arba naudoti kitus mėgstamus sūrius.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg