
Burokėlių-lašišos bokšteliai
Šį idėją išbandyti knietėjo jau porą savaičių. Tad šiandien ir pabandžiau, o pabandžiusi – nenusivyliau. Buvo labai gardu, o skoniai itin gerai derėjo tarpusavyje. Patiekalas – gal ne iš pačių pigiausių, tačiau realiai paskaičiavus – vis tik nėra brangu. Mango, avokado, pistacijos – pakuotės vis dar apypilnės, burokėliai nėra brangūs, vienintelis brangesnis produktas – lašiša.
Reikalingi Įrankiai
- Skutukas (Plonoms juostelėms pjaustyti)
- Blenderis (Mango ir avokado trynimui)
- Formavimo žiedas (Bokštelių formavimui)
- Peilis (Pistacijų kapojimui)
- Citrinų spaudiklis (Sultims spausti)
Ingredientai
Ingredientai
- 4 vnt Burokėliai - Išvirti, nulupti
- 200 g Rūkyta lašiša - Plonomis juostelėmis
- 1 vnt Šaldytas mango - Sutrynus blenderiu
- 1 vnt Šaldytas avokadas - Sutrynus blenderiu
- 50 g Pistacijos - Kapotos
- 1 vnt Citrina - Sultims ir marinatui
- pagal skonį Druska - Burokėlių ir avokado trynimui
- pagal skonį Pipirai - Burokėlių ir avokado trynimui
- Šiek tiek Špinatai - Nuplikinti
- Šiek tiek Šviežias čiobrelis - Papuošimui
- Šiek tiek Rausvieji pipirai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Burokėlius išvirti ir nulupti. Skutuku pjaustyti plonas juosteles. Trumpai pamarinuoti citrinos sultyse su druska ir pipirais.
- Šaldytą mango ir avokadą sutrinti blenderiu su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
- Kapotas pistacijas paskleisti ant lėkštės. Į formavimo žiedą dėti burokėlius, nuplikintus špinatus ir rūkytą lašišą, sukant aplink.
- Puošti šviežiu čiobreliu ir rausvaisiais pipirais. Patiekti su mango ir avokado tryniu.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas lengvam užkandžiui ar vakarienei. Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar žuvimi, kad pritaikytumėte savo skoniui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg