Česnakinė skrudinta duona

Česnakinė skrudinta duona

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios skrudintos česnakinės duonos riekelės yra greitai paruošiamos ir idealiai tinka kaip užkandis prie bet kokio patiekalo. Naudojau kelias nesaldžias bandeles, kurias supjausčiau, aptepiau česnakų aliejumi, pabarstiau druska ir skrudinau orkaitėje iki gražios auksinės spalvos. Paprasta, greita ir labai skanu, net jei nenaudojama juoda duona, kaip dažniausiai būna įprasta.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Naudojama riekelėms sudėti)
  • Šepetėlis (Česnako aliejui tepti)
  • Orkaitė (Reikalinga duonos skrudinimui)

Ingredientai
  

  • 8-10 vnt Duonos riekelės - Galima naudoti bet kokią nesaldžią bandelę ar duoną
  • 50 ml Alyvuogių aliejus - Reikalingas česnako aromatui įsodrinti
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkinti arba sutrinti
  • pagal skonį Druska - Pabarstyti ant riekelių
  • pagal skonį Pipirai - Pabarstyti ant riekelių (pasirinktinai)

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite duoną į plonas riekeles ir sudėkite jas ant kepimo skardos.
  • Alyvuogių aliejuje išspauskite česnako skilteles ir išmaišykite, kad aliejus įgytų česnako aromatą.
  • Šepetėliu užtepkite česnako aliejų ant kiekvienos duonos riekelės.
  • Pabarstykite duoną druska ir pipirais pagal skonį.
  • Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 10-15 minučių arba kol riekelės taps gražiai auksinės spalvos ir traškios.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip džiovintos žolelės ar paprikos milteliai, kad suteiktumėte daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 4gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 300mgKalis: 50mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Česnakinė duona, Greiti užkandžiai, Skrudinta duona
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating