Filo tešlos suktinukai su vištienos ir krevečių įdaru

Filo tešlos suktinukai su vištienos ir krevečių įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pigu ir skanu, bet buvo per daug, tai gavosi ir skanu, bet šiek tiek nepigu. Dariau čeburekus pagal grupės narės receptą su vištienos faršu. Kadangi jo nemažai liko, o tešlos neliko, išsitraukiau filo tešlą ir XXL dydžio krevetes iš šaldiklio. Supjausčiau jas stambiai, sudėjau į vištienos faršą, pridėjau svogūnų laiškų, krapų, šiek tiek sojų padažo ir sezamų sėklų aliejaus. Išmaišiau ir suformavau suktinukus, kuriuos šaldžiau ir vėliau kepsiu kaip užkandą vakarėliui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Azijietiška
Porcijos 12 suktinukai

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Įdarui maišyti)
  • Peilis (Krevetėms pjaustyti)
  • Kepimo skarda (Filo suktinukams kepti)
  • Kepimo popierius (Skardai iškloti)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Vištienos faršas
  • 200 g XXL dydžio krevetės - Supjaustytos stambiai
  • 1 puokštė Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 puokštė Krapai - Smulkiai supjaustyti
  • 2 v. š. Sojų padažas
  • 1 a. š. Sezamų sėklų aliejus

Tešla

  • 1 pakelis Filo tešla
  • 100 g Sviestas - Ištirpintas, tešlai aptepti

Gaminimo eiga
 

  • Dideliame dubenyje sumaišykite vištienos faršą, supjaustytas krevetes, svogūnų laiškus, krapus, sojų padažą ir sezamų sėklų aliejų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Ant darbastalio išskleiskite filo tešlos lakštus. Kiekvieną lakštą aptepkite ištirpintu sviestu.
  • Į kiekvieną filo tešlos lakštą įdėkite vištienos ir krevečių įdaro. Susukite suktinukus.
  • Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol suktinukai taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais ingredientais, pvz., pridėti imbiero ar česnako, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 350mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Azijietiškas stilius, Filo tešla, Krevetės, Vištienos faršas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating