Filo tešlos suktinukai su vištienos ir krevečių įdaru
Pigu ir skanu, bet buvo per daug, tai gavosi ir skanu, bet šiek tiek nepigu. Dariau čeburekus pagal grupės narės receptą su vištienos faršu. Kadangi jo nemažai liko, o tešlos neliko, išsitraukiau filo tešlą ir XXL dydžio krevetes iš šaldiklio. Supjausčiau jas stambiai, sudėjau į vištienos faršą, pridėjau svogūnų laiškų, krapų, šiek tiek sojų padažo ir sezamų sėklų aliejaus. Išmaišiau ir suformavau suktinukus, kuriuos šaldžiau ir vėliau kepsiu kaip užkandą vakarėliui.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Įdarui maišyti)
- Peilis (Krevetėms pjaustyti)
- Kepimo skarda (Filo suktinukams kepti)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
Ingredientai
Įdaras
- 500 g Vištienos faršas
- 200 g XXL dydžio krevetės - Supjaustytos stambiai
- 1 puokštė Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti
- 1 puokštė Krapai - Smulkiai supjaustyti
- 2 v. š. Sojų padažas
- 1 a. š. Sezamų sėklų aliejus
Tešla
- 1 pakelis Filo tešla
- 100 g Sviestas - Ištirpintas, tešlai aptepti
Gaminimo eiga
- Dideliame dubenyje sumaišykite vištienos faršą, supjaustytas krevetes, svogūnų laiškus, krapus, sojų padažą ir sezamų sėklų aliejų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Ant darbastalio išskleiskite filo tešlos lakštus. Kiekvieną lakštą aptepkite ištirpintu sviestu.
- Į kiekvieną filo tešlos lakštą įdėkite vištienos ir krevečių įdaro. Susukite suktinukus.
- Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol suktinukai taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais ingredientais, pvz., pridėti imbiero ar česnako, kad suteiktumėte papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 350mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg