
Gruzinški Žali Rauginti Pomidorai
Šis receptas yra skirtas aštraus skonio mėgėjams. Pomidorai įdaryti prieskoniais ir rauginti pagal tradicinį gruzinišką metodą. Idealiai tinka prie mėsos patiekalų ar kaip užkandis su duona.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė indas (Pomidorams ir sūrimui laikyti)
- Svėrimo svoris (Pomidorams sverti)
- Mėsmalė (Prieskoniams malti)
- Šaukštelis (Pomidorams farširuoti)
Ingredientai
- 6 kg Žali pomidorai
- 400 g Čili
- 7 galvutės Česnakai
- 1 vnt Saliero stiebas su lapais
- 1 ltr Vanduo - Sūrimui
- 2 v.š. Druska - Nubraukti
- 1 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Garstyčių milteliai
Gaminimo eiga
- Pomidorus nuplaunam ir pjaunam pusiau, paliekant 1-1,5 cm tarpą.
- Prieskonius mala mėsmale, tada farširuojami pomidorai šaukšteliu ir sudedami į pasirinktą indą.
- Paruošiamas sūrymas ir užpilamas ant pomidorų, pridengiant dangteliu ar lėkšte su svoriu, kad sūrymas neišplautų iš pomidorų įdaro. Pilamas šiltas, bet ne verdantis sūrymas.
- Laikome šiltai 3-4 paras, po to pernešame į vėsą vietą. Po 2-3 savaičių galima valgyti. Laikant vėsiai, išsilaiko 2-3 mėnesius.
Pabaigai…
Šie pomidorai yra aštraus skonio. Puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie mėsos patiekalų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 1gNatris: 5000mgKalis: 400mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg