Gruzinški Žali Rauginti Pomidorai

Gruzinški Žali Rauginti Pomidorai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra skirtas aštraus skonio mėgėjams. Pomidorai įdaryti prieskoniais ir rauginti pagal tradicinį gruzinišką metodą. Idealiai tinka prie mėsos patiekalų ar kaip užkandis su duona.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Raugimo laikas 3 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Gruzinų virtuvė
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė indas (Pomidorams ir sūrimui laikyti)
  • Svėrimo svoris (Pomidorams sverti)
  • Mėsmalė (Prieskoniams malti)
  • Šaukštelis (Pomidorams farširuoti)

Ingredientai
  

  • 6 kg Žali pomidorai
  • 400 g Čili
  • 7 galvutės Česnakai
  • 1 vnt Saliero stiebas su lapais
  • 1 ltr Vanduo - Sūrimui
  • 2 v.š. Druska - Nubraukti
  • 1 v.š. Cukrus
  • 1 a.š. Garstyčių milteliai

Gaminimo eiga
 

  • Pomidorus nuplaunam ir pjaunam pusiau, paliekant 1-1,5 cm tarpą.
  • Prieskonius mala mėsmale, tada farširuojami pomidorai šaukšteliu ir sudedami į pasirinktą indą.
  • Paruošiamas sūrymas ir užpilamas ant pomidorų, pridengiant dangteliu ar lėkšte su svoriu, kad sūrymas neišplautų iš pomidorų įdaro. Pilamas šiltas, bet ne verdantis sūrymas.
  • Laikome šiltai 3-4 paras, po to pernešame į vėsą vietą. Po 2-3 savaičių galima valgyti. Laikant vėsiai, išsilaiko 2-3 mėnesius.

Pabaigai…

Šie pomidorai yra aštraus skonio. Puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie mėsos patiekalų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 1gNatris: 5000mgKalis: 400mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Aštrūs užkandžiai, Gruzinų receptai, Rauginti pomidorai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating