Itališka Pitina iš Vietinių Produktų
Itališka ‘pitina’ iš vietinių produktų. Šis receptas primena lietuvišką skilandį, tačiau vietoje apvalkalo mėsos rutuliai apvoliojami kukurūzų kruopose arba miltuose. Receptas su briediena ir kiauliena, kurie kartu su prieskoniais ir vynu suteikia unikalų skonį. Puikiai tinka su namine duona.
Reikalingi Įrankiai
- Malūnėlis (Mėsai malti)
- Šaldytuvas
- Rūkykla (Šaltam rūkymui)
- Ventiliatorius (Buitinis, vytinimui)
Ingredientai
- 2 kg Briedienos kumpis
- 1 kg Kiaulienos mentė su nedideliu kiekiu riebalo
- 60 g Druska
- 4 g Itališki prieskoniai
- 180 ml Baltas pusiau saldus vynas
- 3 g Mairūnas
- 6 g Grūsti pipirai
- 4 g Malti pipirai
- 3-4 skiltelės Česnakas
- Kukurūzų kruopos - Apvoliojimui
Gaminimo eiga
- Briedieną malame per sietelį 12 mm, kiaulieną per sietelį 10 mm. Česnaką susmulkiname ir užpilame vynu. Malta mėsa maišome su prieskoniais, pilame vyną su česnaku, minkome iki vientisos masės, statome į šaldytuvą 1-2 paroms.
- Po to darome rutulius (gavosi 10 vnt. po 300g +/-) ir apvoliojame kukurūzų kruopose. Gaminį laikome šaldytuve kur temperatūra +8-10 laipsnių, o drėgmė 45-55% 7 paras.
- Rūkiname šaltu dūmu 22 +/- laipsniai 1-2 paras, po to 1 savaitę vytiname buitinio ventiliatoriaus pagalba ir į vakuumo pakotę, laikome šaldytuve. Skanaus!
Pabaigai…
Gaminant svarbu laikytis švaros ir tinkamos temperatūros kontrolės. Mėsa turi būti laikoma šaldytuve pagal nurodytas sąlygas, kad būtų išvengta sugedimo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 1000mgKalis: 500mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 2mg