Itališka pitina su vietiniais produktais
Šis receptas yra itališkos pitinos, pagamintos iš vietinių produktų, interpretacija. Manau, kad tai mūsų skilandis, tik vietoje apvalkalo mėsos rutuliai apvoliojami kukurūzų kruopose arba miltuose. Skonis puikus, ypač su naminė duona.
Reikalingi Įrankiai
- Malūnėlis (12 mm sietelis briedienai, 10 mm sietelis kiaulienai)
- Šaldytuvas (Laikyti mėsą 1-2 paras)
- Vakuuminis pakavimas (Galutiniam produktui laikyti)
- Ventiliatorius (Vytinimui 1 savaitei)
- Rūkykla (Šalto dūmo 22 laipsnių rūkymui 1-2 paras)
Ingredientai
- 2 kg Briedienos kumpis
- 1 kg Kiaulienos mentė - Su nedideliu kiekiu riebalo
- 60 g Druska
- 4 g Itališki prieskoniai
- 180 ml Baltas pusiau saldus vynas
- 3 g Mairūnas
- 6 g Grūsti pipirai
- 4 g Malti pipirai
- 3-4 skiltelės Česnakas
- Pakankamai Kukurūzų kruopos - Rutuliams apvolioti
Gaminimo eiga
- Briedieną malame per sietelį 12 mm, kiaulieną malame per sietelį 10 mm.
- Česnaką susmulkiname ir užpilame vynu. Maltą mėsą maišome su prieskoniais, pilame vyną su česnaku, minkome iki vientisos masės.
- Statome į šaldytuvą 1-2 paroms.
- Po to darome rutulius (gavosi 10 vnt. po 300g +-), apvoliojame kukurūzų kruopose.
- Laikome šaldytuve, kur temperatūra +8-10 laipsnių, o drėgmė 45-55%, 7 paras.
- Rūkiname šaltu dūmu 22 ± laipsnių 1-2 paras.
- Po to 1 savaitę vytiname buitinio ventiliatoriaus pagalba ir į vakuumo pakote, laikome šaldytuve.
Pabaigai…
Šis receptas yra unikalus dėl naudojamų vietinių produktų ir kukurūzų kruopų apvoliojimo. Būtinai pabandykite jį su namine duona, skonis nuostabus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 50gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 1200mgKalis: 600mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg