
Įvairūs užkandžiai mergvakariui
Kadangi vasara dar tęsiasi, šventės ir įvairios progos taip pat. Dukters prašymu paruošiau šiuos įvairius užkandžius jos mergvakariui. Maisto gaminimas man yra relaksacija, todėl visai neskaiciuoju laiko virtuvėje. Recepto kaip tokio nėra, nes derinu pagal skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir duonai pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, tinkamas daržovėms ir žuviai)
- Indelis (Užtepėlei maišyti)
- Šaukštas (Užtepėlei maišyti ir tepti)
- Padėklas (Užkandžiams patiekti)
Ingredientai
Užtepėlė
- 1 vnt Tepamas varškės sūrelis - “Twój smak”
- 2 vnt Svogūno laiškai - Smulkiai supjaustyti
- 3 vnt Ridikėliai - Smulkiai supjaustyti
- 200 g Rūkyta lašiša - Supjaustyta mažais gabaliukais
Papildomi ingredientai
- 1 vnt Lavašas - Supjaustytas mažais gabaliukais
- 1 vnt Brusketos - Duonos riekelės
- 100 g Daržovės - Agurkai, pomidorai, alyvuogės, kt.
- 100 g Dešra - Smulkinta dešra užkandžiams
- 100 g Sūris - Supjaustytas mažais gabaliukais
Gaminimo eiga
- Sumaišykite varškės sūrelį, svogūno laiškus, ridikėlius ir rūkytą lašišą. Ši užtepėlė gali būti naudojama įvairiems užkandžiams.
- Supjaustykite lavašą ir duoną mažais gabaliukais. Užtepkite paruoštą užtepėlę ant jų.
- Ant užteptos duonos pridėkite smulkintų daržovių, dešros ir sūrio. Patiekite ant padėklo.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su įvairiais daržovėmis ir priedais pagal skonį. Šis receptas puikiai tinka bet kokiai progai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg