Kalmarų ir Žirnelių Mišrainė

Kalmarų ir Žirnelių Mišrainė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas gimė atsitiktinai, kai draugai užsuko netikėtai ir namuose turėjome tik kelis pagrindinius ingredientus. Kalmarai ir konservuoti žirneliai sukuria neįprastą, bet malonų skonio derinį, puikiai tinkantį kaip užkandis ar lengva vakarienė. Mišrainė greitai pagaminama ir maloniai nustebina savo šviežumu bei kremine tekstūra.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustymo lenta (Skirta ingredientų pjaustymui)
  • Peilis (Aštrus peilis kalmarams ir kiaušiniams pjaustyti)
  • Didelė dubenėlis (Mišrainės sumaišymui)
  • Šaukštas (Sumaišymui)

Ingredientai
  

  • 200 g Virtų kalmarų - Smulkiai supjaustyti
  • 3 vnt Virtų kiaušinių - Supjaustyti kubeliais
  • 1 skardinė Konservuotų žirnelių - Nusausinti
  • 100 g Majonezo - Pagal skonį
  • Žiupsnelis Druskos ir pipirų - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kalmarus supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  • Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite kalmarus, kiaušinius ir nusausintus žirnelius.
  • Įpilkite majonezo, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, ir gerai išmaišykite, kol viskas bus tolygiai padengta.
  • Mišrainę patiekite iš karto arba laikykite šaldytuve, kol bus pasiruošta patiekti.

Pabaigai…

Ši mišrainė puikiai tinka kaip užkandis ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Galite pridėti šviežių žalumynų ar svogūnų, jei norite daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 18gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Kalmarai, Konservuoti žirneliai, Lengva vakarienė, Mišrainė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating