Keptas sūris karšto oro gruzdintuvėje su prieskoniais

Keptas sūris karšto oro gruzdintuvėje su prieskoniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kartais, kai lieka nesunaudotas sūris, reikia greitai ir kūrybingai suktis. Šis keptas sūris yra puikus sprendimas – apibarstytas norimais prieskoniais, apkeptas karšto oro gruzdintuvėje, jis tampa traškus iš išorės ir sultingas viduje. Puikus pasirinkimas kaip užkandis ar papildymas prie pietų stalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 320 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Karšto oro gruzdintuvė (Naudota sūriui kepti)
  • Peilis (Sūrio pjaustymui)
  • Dubuo (Sūriui paskaninti prieskoniais)

Ingredientai
  

  • 400 g Sūris - Pagal pageidavimą, bet geriausia kietesnis sūris
  • Prieskoniai - Pagal skonį (pvz., druska, pipirai, žolelės)
  • 1-2 v.š. Aliejus - Pagal skonį, aliejus skirtas sūriui aptepti

Gaminimo eiga
 

  • Sūrį pjaustyti norimos formos gabalėliais.
  • Dubenyje sumaišyti prieskonius su aliejumi. Apvolioti sūrio gabalėlius šioje prieskonių ir aliejaus masėje.
  • Įdėti sūrį į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 8-10 minučių, kol sūris bus gražiai apskrudęs.

Pabaigai…

Prieskonių pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio. Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiais sūrio tipais, kad rastumėte jums labiausiai tinkantį variantą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 20gRiebalai: 26gSotieji riebalai: 16gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 100mgVitaminas A: 200IU
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Karšto oro gruzdintuvė, Keptas sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating