
Keptos bulvytės su sūriu ir petražolėmis
Šis patiekalas puikiai tinka kaip užkandis ar garnyras. Mažos bulvytės, keptos su sūriu ir petražolėmis, yra ne tik skanios, bet ir lengvai pagaminamos. Tai universalus receptas, kuris tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio keptuvei.)
- Virimo puodas (Bulvytėms išvirinti.)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti.)
- Tarka (Sūriui sutarkuoti.)
Ingredientai
Bulvės
- 500 g Mažos bulvytės - Nuluptos
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 50 g Kietasis sūris - Tarkuotas
- 1 saujelė Šviežios petražolės - Smulkintos
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulvytės išvirkite sūdytame vandenyje, kol bus beveik minkštos, apie 10 minučių.
- Išvirus bulvytes, nusausinkite jas ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite bulvytes, kol jos taps auksinės spalvos, apie 15 minučių.
- Ant keptų bulvyčių užbarstykite tarkuoto sūrio ir smulkintų petražolių. Kepkite dar kelias minutes, kol sūris ištirps.
- Patiekite karštas su pasirinktu padažu, pavyzdžiui, grietinės padažu.
Pabaigai…
Bulvytes galite kepti ir orkaitėje, jei norite lengvesnio patiekalo. Tiesiog pašlakstykite jas aliejumi, apibarstykite druska ir kepkite 200°C orkaitėje apie 20 minučių, kol taps traškios.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 20mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg