
Orkaitėje kepti kaulų čiulpai su česnako uglių užtepele
Šis patiekalas – tai drąsus pasirinkimas gurmanams, ieškantiems ypatingų skonių. Kaulų čiulpai, iškepti orkaitėje ir pagardinti savadarbe česnako uglių užtepele, yra tikras skanėstas. Tai paprastas, bet tuo pačiu ir subtiliai rafinuotas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Folija (Kaulų čiulpų laikymui per kepimą)
- Šaukštas (Česnako uglių užtepėlei uždėti)
Ingredientai
Kaulų čiulpai
- 3 vnt Kaulų čiulpai - Ilgai supjaustyti, pasiruošimui
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Česnako uglių užtepėlė
- 1 valgomasis šaukštas Česnako uglių pasta - Savadarbe
- Pagal skonį Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Šviežios žolelės - Smulkintos
Gaminimo eiga
- Kaulų čiulpus pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Kaulus padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepkite apie 20 minučių, kol kaulų čiulpai suminkštės ir taps lengvai išimami.
- Tuo tarpu paruoškite česnako uglių užtepėlę, sumaišydami pastą su alyvuogių aliejumi ir smulkintomis žolelėmis.
- Iškeptus kaulų čiulpus išimkite iš orkaitės, užtepkite paruoštą užtepėlę ir iš karto patiekite.
Pabaigai…
Kaulų čiulpai turi būti švieži ir aukštos kokybės. Užtepėlę galite varijuoti pagal savo skonį, įdedant kitų žolelių arba prieskonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 15gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 200mgCukrus: 1gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg