Pomidorų – česnakų sviestas

Pomidorų – česnakų sviestas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Challah dar ilgai bus mano favoritų sąraše. Kol kas neatsibodusi, vis dar kepu ir kas kartą mėgaujuosi. Bet šiandien ne apie ją. Jau turbūt gerą savaitę svajojau apie pomidorų sviestą. Challah ir šis užtepas man – kažkas toookio. Tad nuo ryto užmaišiau tešlą duonai ir pagaminau pomidorų – česnakų sviestą. Apie 300 g pomidorų ir galvą česnako sudėjau į kepimo formą, barsčiau džiovintu peletrūnu, gardinau druska ir pipirais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pašoviau į orkaitę. Kepiau apie 25 min. Atvėsinau, įdėjau 400 g minkšto sviesto, dar gerą šaukštą naminio rukolos pesto. Viską sutryniau blenderiu. Mėgaujamės! Tiks visur, ne tik sumuštiniams. Tepkite ant duonos ir paskrudinkite orkaitėje, gardinkite įvairias košes, dėkite į pastos patiekalus. Tiks visur, kur naudojamas sviestas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinka stiklinė arba keraminė)
  • Blenderis (Pomidorams ir česnakams trinti)
  • Mentelė (Sviestui sumaišyti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 300 g Pomidorai - Maži, vyšninių pomidorų
  • 1 galva Česnakai - Išlukštenti
  • Džiovintas peletrūnas - Pagal skonį
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Apšlakstyti
  • 400 g Minkštas sviestas
  • 1 šaukštas Rukolos pesto - Naminis

Gaminimo eiga
 

  • Sudėti pomidorus ir česnakus į kepimo formą. Barsyti džiovintu peletrūnu, gardinti druska ir pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
  • Kepimo formą pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Kepti apie 25 minutes.
  • Atvėsinti pomidorus ir česnakus. Įdėti minkštą sviestą ir rukolos pesto. Viską sutrinti blenderiu.
  • Paruoštą sviestą naudoti sumuštiniams, skrudintai duonai, košėms ar pastos patiekalams.

Pabaigai…

Šis sviestas yra universalus ir tinka įvairiems patiekalams gardinti. Galima eksperimentuoti pridedant kitų prieskonių ar žolelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Česnakų sviestas, Pomidorų sviestas, Receptai su nuotraukomis, Užtepai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating