Pomidorų – česnakų sviestas
Challah dar ilgai bus mano favoritų sąraše. Kol kas neatsibodusi, vis dar kepu ir kas kartą mėgaujuosi. Bet šiandien ne apie ją. Jau turbūt gerą savaitę svajojau apie pomidorų sviestą. Challah ir šis užtepas man – kažkas toookio. Tad nuo ryto užmaišiau tešlą duonai ir pagaminau pomidorų – česnakų sviestą. Apie 300 g pomidorų ir galvą česnako sudėjau į kepimo formą, barsčiau džiovintu peletrūnu, gardinau druska ir pipirais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi ir pašoviau į orkaitę. Kepiau apie 25 min. Atvėsinau, įdėjau 400 g minkšto sviesto, dar gerą šaukštą naminio rukolos pesto. Viską sutryniau blenderiu. Mėgaujamės! Tiks visur, ne tik sumuštiniams. Tepkite ant duonos ir paskrudinkite orkaitėje, gardinkite įvairias košes, dėkite į pastos patiekalus. Tiks visur, kur naudojamas sviestas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka stiklinė arba keraminė)
- Blenderis (Pomidorams ir česnakams trinti)
- Mentelė (Sviestui sumaišyti)
Ingredientai
Ingredientai
- 300 g Pomidorai - Maži, vyšninių pomidorų
- 1 galva Česnakai - Išlukštenti
- Džiovintas peletrūnas - Pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Apšlakstyti
- 400 g Minkštas sviestas
- 1 šaukštas Rukolos pesto - Naminis
Gaminimo eiga
- Sudėti pomidorus ir česnakus į kepimo formą. Barsyti džiovintu peletrūnu, gardinti druska ir pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
- Kepimo formą pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Kepti apie 25 minutes.
- Atvėsinti pomidorus ir česnakus. Įdėti minkštą sviestą ir rukolos pesto. Viską sutrinti blenderiu.
- Paruoštą sviestą naudoti sumuštiniams, skrudintai duonai, košėms ar pastos patiekalams.
Pabaigai…
Šis sviestas yra universalus ir tinka įvairiems patiekalams gardinti. Galima eksperimentuoti pridedant kitų prieskonių ar žolelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg