Pūstas pyragėlis su kriaušėmis ir prosciutto

Pūstas pyragėlis su kriaušėmis ir prosciutto

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas greitai paruošti užkandį arba net lengvą vakarienę. Saldžios kriaušės ir pikantiškas prosciutto susilieja į puikų skonį, o viską sujungia traški tešla. Šis derinys ne tik gražiai atrodo, bet ir nuostabiai skaniai skamba.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 pyragėliai
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinka bet kokio dydžio, svarbu, kad tilptų visi pyragėliai)
  • Kepimo popierius (Skardai iškloti)
  • Peilis (Kriaušėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 vnt Pūstos tešlos lakštas - Supjaustyti į 6 kvadratėlius
  • 2 vnt Kriaušės - Supjaustytos plonais griežinėliais
  • 6 vnt Prosciutto griežinėliai - Kiekvienam pyragėliui po vieną
  • 100 g Brie sūris - Supjaustytas gabaliukais

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite pūstos tešlos kvadratėlius.
  • Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėkite kelis kriaušių griežinėlius ir gabalėlį sūrio.
  • Ant viršaus uždėkite prosciutto griežinėlį.
  • Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla taps aukso rudos spalvos, o sūris ištirps.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su įvairiais sūriais, pavyzdžiui, mėlynuoju pelėsiniu ar camembert sūriu. Taip pat galite pridėti šiek tiek medaus ant prosciutto, kad suteiktumėte papildomą saldumą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 25mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kriaušės, Lengvi receptai, Prosciutto, Pūsta tešla, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating