
Rūkyta lašiša su salierų obuolių salotomis
Nuostabus užkandis, prieš daug metų, valgytas viename Vokietijos restorane, neliko mano pamirštas. Dabar šis užkandis dažnas mūsų namuose ne tik per didžiąsias šventes. Bet per Šv. Velykas jis visada ant mūsų stalo. Manau, kad ir jums jis labai patiks 🙂
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Salierų virimui)
- Peilis (Pjaustymui)
- Lenta pjaustymui
- Dubuo (Salotoms maišyti)
Ingredientai
- 1 vnt Saliero šaknies gumbo - Pjaustyta šiaudeliais
- 2 vnt Obuoliai - Pjaustyta šiaudeliais
- 300 g Rūkyta lašiša - Pjaustyta gabaliukais
- 150 g Majonezas
Gaminimo eiga
- Salierų šaknies gumbo perpjauti per pusę ir virti apie 20 min., kol bus minkšti.
- Atvėsusį salierą nulupkite ir supjaustykite 0,5 cm pločio šiaudeliais.
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su salierais ir majonezu.
- Serviruokite su rūkytos lašišos gabaliukais.
Pabaigai…
Svarbu nepervirti saliero, kad jis išlaikytų tekstūrą. Galima patiekti su duona ar skrudinta batonu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg