Smidrai su sviestu ir česnakais

Smidrai su sviestu ir česnakais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra greitas ir paprastas būdas paruošti smidrus su sviestu ir česnakais. Švelniai apkepti smidrai tampa traškūs ir kartu išlaiko savo šviežumą, o česnakai suteikia sodrų ir aromatingą skonį. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio)
  • Pjaustymo peilis (Smulkinti česnakams)
  • Medinė mentelė (Smidrams apversti)

Ingredientai
  

Smidrai

  • 250 g Smidrai - Švieži, apipjaustyti galai
  • 2 skiltelės Česnakai - Supjaustyti griežinėliais
  • 30 g Sviestas - Tirptas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą.
  • Įdėkite smidrus į keptuvę ir kepkite apie 5 minutes, kol jie taps švelniai auksinės spalvos.
  • Įdėkite česnakus į keptuvę ir toliau kepkite dar 2–3 minutes, kol česnakai taps traškūs.
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir iškart patiekite.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite derinti su kepta vištiena ar žuvimi kaip garnyrą arba valgyti kaip lengvą užkandį. Smidrus galite kepti trumpiau, jei norite juos išlaikyti traškesnius.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Česnakai, Greiti receptai, Smidrai, sveikas maistas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating