
Smidrai su sviestu ir česnakais
Šis receptas yra greitas ir paprastas būdas paruošti smidrus su sviestu ir česnakais. Švelniai apkepti smidrai tampa traškūs ir kartu išlaiko savo šviežumą, o česnakai suteikia sodrų ir aromatingą skonį. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio)
- Pjaustymo peilis (Smulkinti česnakams)
- Medinė mentelė (Smidrams apversti)
Ingredientai
Smidrai
- 250 g Smidrai - Švieži, apipjaustyti galai
- 2 skiltelės Česnakai - Supjaustyti griežinėliais
- 30 g Sviestas - Tirptas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą.
- Įdėkite smidrus į keptuvę ir kepkite apie 5 minutes, kol jie taps švelniai auksinės spalvos.
- Įdėkite česnakus į keptuvę ir toliau kepkite dar 2–3 minutes, kol česnakai taps traškūs.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir iškart patiekite.
Pabaigai…
Šį patiekalą galite derinti su kepta vištiena ar žuvimi kaip garnyrą arba valgyti kaip lengvą užkandį. Smidrus galite kepti trumpiau, jei norite juos išlaikyti traškesnius.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg