
Špinatų, lašišos ir kreminio sūrio vyniotinis
Mes visos turim tokius patiekalus, kurių kasdien negaminam. Kuriuos artimieji prašo arba laukia švenčių proga. Špinatinį vyniotinį darau būtent tokiom progom. Šis vyniotinis su špinatais, lašiša ir kreminiu sūriu yra ypatingas skanėstas, kuris sužavės jūsų svečius.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Špinatų masės paruošimui)
- Orkaitė (Kepimui)
- Kepimo popierius (Kepimo pagrindui)
- Mikseris (Baltymų išplakimui)
Ingredientai
Tešla
- 300 g Špinatai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 3 šaukštai Miltai - Kupini
- Druska - Pagal skonį
Įdaras
- 300-400 g Kreminis sūris
- 150-200 g Lašiša - Sūdyta arba rūkyta
- Ikrai - Pasirinktinai
- Krapai arba laiškinis česnakas - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Špinatus užplikome verdančiu vandeniu 3-5 min arba paverdame porą minučių. Išgriebiame ir metame į šaltą (ledinį) vandenį, kad špinatai išlaikytų savo žalią spalvą.
- Nuvarviname ir sublenderiuojame su kiaušinių tryniais.
- Baltymus išplakame su druska iki purumo.
- Į išplaktus baltymus lengvai įmaišome trynių-špinatų masę ir persijotus miltus. Masę išlyginame ant kepimo popieriaus ir kepame 190-200°C apie 8-10 min (priklauso nuo orkaitės).
- Atvėsiname, nulupame nuo popieriaus, sutepame minkštu sūriu (sūrio užtepėle), išdėliojame lašišą ir stipriai susukame. Dedame į šaldytuvą.
- Visada kepu parą prieš pjaustymą ir valgymą.
Pabaigai…
Gardinkite pagal savo skonį, pridėkite ikrų ar smulkintų žolelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg