Špinatų, lašišos ir kreminio sūrio vyniotinis

Špinatų, lašišos ir kreminio sūrio vyniotinis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Mes visos turim tokius patiekalus, kurių kasdien negaminam. Kuriuos artimieji prašo arba laukia švenčių proga. Špinatinį vyniotinį darau būtent tokiom progom. Šis vyniotinis su špinatais, lašiša ir kreminiu sūriu yra ypatingas skanėstas, kuris sužavės jūsų svečius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Blenderis (Špinatų masės paruošimui)
  • Orkaitė (Kepimui)
  • Kepimo popierius (Kepimo pagrindui)
  • Mikseris (Baltymų išplakimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 g Špinatai
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 3 šaukštai Miltai - Kupini
  • Druska - Pagal skonį

Įdaras

  • 300-400 g Kreminis sūris
  • 150-200 g Lašiša - Sūdyta arba rūkyta
  • Ikrai - Pasirinktinai
  • Krapai arba laiškinis česnakas - Smulkinti

Gaminimo eiga
 

  • Špinatus užplikome verdančiu vandeniu 3-5 min arba paverdame porą minučių. Išgriebiame ir metame į šaltą (ledinį) vandenį, kad špinatai išlaikytų savo žalią spalvą.
  • Nuvarviname ir sublenderiuojame su kiaušinių tryniais.
  • Baltymus išplakame su druska iki purumo.
  • Į išplaktus baltymus lengvai įmaišome trynių-špinatų masę ir persijotus miltus. Masę išlyginame ant kepimo popieriaus ir kepame 190-200°C apie 8-10 min (priklauso nuo orkaitės).
  • Atvėsiname, nulupame nuo popieriaus, sutepame minkštu sūriu (sūrio užtepėle), išdėliojame lašišą ir stipriai susukame. Dedame į šaldytuvą.
  • Visada kepu parą prieš pjaustymą ir valgymą.

Pabaigai…

Gardinkite pagal savo skonį, pridėkite ikrų ar smulkintų žolelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kreminis sūris, Lašiša, Špinatų vyniotinis, Šventiniai patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating