Sūrūs trapios tešlos sausainukai su pistacijomis ir varškės lašišos užtepėle

Sūrūs trapios tešlos sausainukai su pistacijomis ir varškės lašišos užtepėle

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie sūrūs sausainukai su pistacijomis ir varškės lašišos užtepėle yra puikus užkandis tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms. Trapios tešlos sausainiai derinami su pikantiška ir švelnia varškės bei lašišos užtepėle.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai sumaišyti)
  • Tarka (Margarino tarkavimui)
  • Sausainių formelės (Trapios tešlos sausainiams formuoti)
  • Kepimo skarda (Sausainiams kepti)
  • Plaktuvė (Varškės užtepėlei sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 250 g Miltai
  • 1 a.š. Kėlimo milteliai
  • 100 g Margarinas - Bet koks
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 v.š. Grietinė
  • Pora šaukštų Smulkintų pistacijų

Varškės užtepėlė

  • 200 g Varškė
  • 100 g Lašiša - Gabaliukai
  • 1 a.š. Majonezas
  • Žalumynai - Jei turite

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį pilkite miltus ir kėlimo miltelius, permaišykite. Įtarkuokite margariną, sudėkite kiaušinį, grietinę ir smulkintas pistacijas. Minkykite tešlą ir palikite šaldytuve pusvalandžiui.
  • Iškočiokite tešlą ir kepkite sausainius. Kepkite juos iki auksinės spalvos.
  • Kol kepa sausainiai, paruoškite užtepėlę. Varškę išsukite su lašišos gabalėliais ir majonezu. Jei turite, įdėkite žalumynų.
  • Atvėsusius sausainius aptepkite varškės užtepėle ir patiekite.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar užtepėlės skoniais, pvz., pridėti žolelių ar prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Lašiša, Pistacijos, Receptai su nuotraukomis, Sūrieji sausainiai, Varškės užtepėlė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating