
Sūrūs trapios tešlos sausainukai su pistacijomis ir varškės lašišos užtepėle
Šie sūrūs sausainukai su pistacijomis ir varškės lašišos užtepėle yra puikus užkandis tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms. Trapios tešlos sausainiai derinami su pikantiška ir švelnia varškės bei lašišos užtepėle.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai sumaišyti)
- Tarka (Margarino tarkavimui)
- Sausainių formelės (Trapios tešlos sausainiams formuoti)
- Kepimo skarda (Sausainiams kepti)
- Plaktuvė (Varškės užtepėlei sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 250 g Miltai
- 1 a.š. Kėlimo milteliai
- 100 g Margarinas - Bet koks
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 v.š. Grietinė
- Pora šaukštų Smulkintų pistacijų
Varškės užtepėlė
- 200 g Varškė
- 100 g Lašiša - Gabaliukai
- 1 a.š. Majonezas
- Žalumynai - Jei turite
Gaminimo eiga
- Į dubenį pilkite miltus ir kėlimo miltelius, permaišykite. Įtarkuokite margariną, sudėkite kiaušinį, grietinę ir smulkintas pistacijas. Minkykite tešlą ir palikite šaldytuve pusvalandžiui.
- Iškočiokite tešlą ir kepkite sausainius. Kepkite juos iki auksinės spalvos.
- Kol kepa sausainiai, paruoškite užtepėlę. Varškę išsukite su lašišos gabalėliais ir majonezu. Jei turite, įdėkite žalumynų.
- Atvėsusius sausainius aptepkite varškės užtepėle ir patiekite.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar užtepėlės skoniais, pvz., pridėti žolelių ar prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg