
Sušiai kitaip: tortilijų krepšeliai
Tiko kūčioms, tinka ir sekmadieniavimui. Šie sušiai yra iš tortilijų krepšelių, pagardinti įvairiais ingredientais. Ryžiai virti su ryžių actu, cukraus pudra ir druska. Įdėta tepamo sūrio, smulkių žirnių, jūros dumblių (NORI), marinuoto imbiero. Suformuotos rožytės iš sūdytos lašišos, pridėta alyvuogių ir žalumynų. Greita, estetiška ir labai skanu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Krepšeliams iš tortilijų formuoti)
- Virtuvinis šepetėlis (Tepamo sūrio paskirstymui)
- Puodas (Ryžių virimui)
- Peilis (Ingredientams smulkinti)
- Dubuo (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
Tortilijų krepšeliai
- 12 vnt Tortilijos - Supjaustytos ir formuotos į krepšelius
- 200 g Virtų apvaliųjų ryžių - Pagardinti ryžių actu, cukraus pudra, druska
- 50 g Tepamo sūrio
- 50 g Smulkių žirnių
- 2 vnt NORI lapai - Susmulkinti
- 50 g Marinuoto imbiero - Susmulkintas
- 100 g Sūdytos lašišos - Suformuotos rožytės
- 12 vnt Alyvuogių
- pagal skonį Žalumynų - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Ryžius išvirti ir pagardinti ryžių actu, cukraus pudra ir druska. Atvėsinti.
- Paruošti tortilijų krepšelius: tortilijas supjaustyti ir suformuoti į krepšelius, iškepti orkaitėje, kol taps traškūs.
- Į dubenį dėti virtus ryžius, tepamą sūrį, smulkius žirnius, smulkintus NORI lapus ir marinuotą imbierą. Gerai išmaišyti.
- Suformuoti ryžių rutuliukus ir dėti juos į paruoštus tortilijų krepšelius. Užtepti tepamo sūrio.
- Ant viršaus dėti suformuotas lašišos rožytes, pridėti alyvuoges ir papuošti žalumynais.
- Patiekti kaip užkandį ar lengvą užkandėlę.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, pvz., pridėti avokadų ar kitų mėgstamų daržovių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 15mgNatris: 200mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg