Traškūs bulvių čipsai

Traškūs bulvių čipsai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiame recepte pasidalinsiu savo sugalvotu traškių bulvių čipsų receptu. Nors ir paprastas, jis puikiai tinka, kai norisi kažko sūraus po saldžių patiekalų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Pjaustyklė (Bulvėms plonai pjaustyti)
  • Indas vandeniui (Bulvėms mirkyti)
  • Rankšluostis (Bulvėms nusausinti)
  • Gili keptuvė arba gruzdintuvė (Aliejui kaitinti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
  • 500 ml Augalinis aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Bulvių prieskoniai
  • Pagal skonį Džiovinti krapai

Gaminimo eiga
 

  • Nuskuskite bulves ir labai plonai supjaustykite griežinėliais. Naudokite pjaustyklę arba bulvių skustuką.
  • Nuplaukite griežinėlius ir pamerkite į vandenį kelioms valandoms, kad ištrauktų krakmolą. Kuo ilgiau mirkysite, tuo traškesni bus čipsai.
  • Išėmus griežinėlius iš vandens, nuvarvinkite ir išdėliokite ant rankšluosčio. Kitu rankšluosčiu nuspauskite, kad nusausintų.
  • Įkaitinkite aliejų gilėje keptuvėje arba gruzdintuvėje ir kepkite bulvių griežinėlius, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Iškeptus čipsus apibarstykite bulvių prieskoniais ir džiovintais krapais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, kad gautumėte skirtingus skonius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 1gVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių čipsai, Greiti receptai, Traškūs užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating