
Užkandžių pyragėliai su sūriu
Šie pyragėliai su sūriu yra puikus užkandis bet kuriai progai. Trapūs išorėje ir minkšti viduje, jie yra lengvai paruošiami ir tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventei. Svarbiausia naudoti kokybišką sūrį, kad pyragėliai turėtų puikų skonį. Be to, galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Geriau naudoti mažesnio dydžio formą pyragėliams kepti)
- Tešlos kočėlas (Reikalingas tešlai iškočioti)
- Plakimo šluotelė (Sūrio masei sumaišyti)
- Šepetėlis (Tešlai su kiaušiniu aptepti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 100 g Sviestas - Šaltas, supjaustytas kubeliais
- 50 ml Šaltas vanduo
- 1 vnt Kiaušinis - Sumuštas, tešlai aptepti
Įdaras
- 150 g Sūris - Galima naudoti Cheddar arba Gouda
- 50 ml Grietinė
- 1 vnt Kiaušinis - Sumuštas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišykite su šaltu sviestu, kol mišinys primins trupinius. Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
- Kol tešla šąla, paruoškite įdarą: sumaišykite tarkuotą sūrį, grietinę, su plaktu kiaušiniu, druska ir pipirais.
- Iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus, supjaustykite kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą įdaro, užlenkite kraštus ir sandariai uždarykite.
- Tešlos paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.
- Leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant. Skanaus!
Pabaigai…
Jei norite, į įdarą galite pridėti šiek tiek smulkintų žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar krapų, kad suteiktumėte pyragėliams papildomą skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg