Užkandžių pyragėliai su sūriu

Užkandžių pyragėliai su sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie pyragėliai su sūriu yra puikus užkandis bet kuriai progai. Trapūs išorėje ir minkšti viduje, jie yra lengvai paruošiami ir tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventei. Svarbiausia naudoti kokybišką sūrį, kad pyragėliai turėtų puikų skonį. Be to, galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Geriau naudoti mažesnio dydžio formą pyragėliams kepti)
  • Tešlos kočėlas (Reikalingas tešlai iškočioti)
  • Plakimo šluotelė (Sūrio masei sumaišyti)
  • Šepetėlis (Tešlai su kiaušiniu aptepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai
  • 100 g Sviestas - Šaltas, supjaustytas kubeliais
  • 50 ml Šaltas vanduo
  • 1 vnt Kiaušinis - Sumuštas, tešlai aptepti

Įdaras

  • 150 g Sūris - Galima naudoti Cheddar arba Gouda
  • 50 ml Grietinė
  • 1 vnt Kiaušinis - Sumuštas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Miltus sumaišykite su šaltu sviestu, kol mišinys primins trupinius. Įpilkite šalto vandens ir greitai suminkykite tešlą. Apvyniokite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
  • Kol tešla šąla, paruoškite įdarą: sumaišykite tarkuotą sūrį, grietinę, su plaktu kiaušiniu, druska ir pipirais.
  • Iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus, supjaustykite kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą įdaro, užlenkite kraštus ir sandariai uždarykite.
  • Tešlos paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių, kol pyragėliai taps auksinės spalvos.
  • Leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant. Skanaus!

Pabaigai…

Jei norite, į įdarą galite pridėti šiek tiek smulkintų žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar krapų, kad suteiktumėte pyragėliams papildomą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas užkandis, Sūrio pyragėliai, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating