Užkandžių spurgytės iš mielinės tešlos

Užkandžių spurgytės iš mielinės tešlos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Senai berašiau. Šį kartą eksperimentas iš mielinės tešlos. Užkandžių spurgytės puikiai tinka vakarėliams ar šeimos susitikimams. Paprastas ir greitas receptas, kurį galima praturtinti įvairiais priedais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 20 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, gilus, skirtas aliejaus kaitinimui)
  • Šaukštas (Tešlai formuoti)
  • Maišymo dubuo (Tešlai ruošti)
  • Mentelė (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

  • 200 ml Vanduo
  • 1 a.š. Cukrus
  • 10 g Sausos mielės
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 200 g Miltai
  • 1 a.š. Druska
  • 0.5 a.š. Paprika
  • 0.5 Tarkuota morka
  • Svogūnų laiškai - Smulkinti
  • Kumpis - Smulkintas

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišome vandenį, cukrų ir mieles. Paliekame 20 minučių.
  • Įdedame kiaušinius, druską, papriką, tarkuotą morką, svogūnų laiškus ir kumpį. Sumaišome.
  • Įdedame miltus ir maišome, kol tešla bus grietinės tirštumo.
  • Įkaitiname aliejų puode. Pusę šaukšto tešlos dedame į aliejų, formuojame spurgas.
  • Kepame iki auksinės spalvos. Skanaus!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., pridėti sūrio ar šviežių žolelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Mielinė tešla, Receptai su nuotraukomis, Spurgytės, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating