
Užkandžių spurgytės iš mielinės tešlos
Senai berašiau. Šį kartą eksperimentas iš mielinės tešlos. Užkandžių spurgytės puikiai tinka vakarėliams ar šeimos susitikimams. Paprastas ir greitas receptas, kurį galima praturtinti įvairiais priedais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, gilus, skirtas aliejaus kaitinimui)
- Šaukštas (Tešlai formuoti)
- Maišymo dubuo (Tešlai ruošti)
- Mentelė (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
- 200 ml Vanduo
- 1 a.š. Cukrus
- 10 g Sausos mielės
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 g Miltai
- 1 a.š. Druska
- 0.5 a.š. Paprika
- 0.5 Tarkuota morka
- Svogūnų laiškai - Smulkinti
- Kumpis - Smulkintas
Gaminimo eiga
- Sumaišome vandenį, cukrų ir mieles. Paliekame 20 minučių.
- Įdedame kiaušinius, druską, papriką, tarkuotą morką, svogūnų laiškus ir kumpį. Sumaišome.
- Įdedame miltus ir maišome, kol tešla bus grietinės tirštumo.
- Įkaitiname aliejų puode. Pusę šaukšto tešlos dedame į aliejų, formuojame spurgas.
- Kepame iki auksinės spalvos. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., pridėti sūrio ar šviežių žolelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 5mg