
Vengriški lašiniai su paprikos prieskoniais
Šie lašiniai yra puikus Vengriškos virtuvės patiekalas, įkvėptas tradicinės vengrų virtuvės prieskonių, ypač saldžios ir aitrios paprikos. Procesas apima sūdymą, verdančio vandens užpylimą ir įtrynimą paprikų mišiniu. Puikiai tinka mėgstantiems intensyvius skonius ir Vengrijos kulinarinį paveldą.
Reikalingi Įrankiai
- Indas sūdymui (Pakankamo dydžio, kad tilptų lašiniai ir druska)
- Kepimo popierius arba maistinė plėvelė
- Didelis peilis (Lašiniams pjaustyti)
Ingredientai
Lašiniai
- 1 kg Lašiniai - Be odos
- 2 kg Jūros druska
- 60 g Saldžioji paprika - Malta
- 30 g Aitri paprika - Malta
Gaminimo eiga
- Nuplėškite lašinių odą ir užberkite druska. Laikykite šaltai 4-5 dienas.
- Po sūdymo nuvalykite druską ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 10 minučių, nusausinkite.
- Įtrinkite lašinius paprikos mišiniu, įvyniokite į kepimo popierių arba maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.
Pabaigai…
Lašiniai yra geriausi po kelių dienų brandinimo šaldytuve, kai skonis įsigeria pilnai.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalBaltymai: 10gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 35gCholesterolis: 100mgNatris: 2000mgKalis: 200mgVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 10mg