Vytinta vištienos krūtinėlė

Vytinta vištienos krūtinėlė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas suteikia puikų būdą paruošti skanią ir aromatingą vytintą vištienos krūtinėlę, idealią užkandžiams ar patiekalams papildyti. Procesas apima mėsos marinavimą, alkoholio naudojimą ir vytinimą vėdinamoje patalpoje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Iš viso 5 hours 24 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Šaldytuvas
  • Indas marinuoti
  • Vėdinama patalpa

Ingredientai
  

  • 1 kg Vištienos krūtinėlė - filė (4 puselės)
  • 1 v.š. Druska - su kaupu
  • 1 a.š. Cukrus - nubrauktas
  • 0.5 a.š. Aitri paprika
  • 120 ml Alkoholis
  • Prieskonių mišinys - sausą česnaką, kalendrą, saldžiąją papriką, mairūną (proporcijos iš akies)

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite druską, cukrų ir aitriąją papriką su vištienos filė. Padėkite į šaldytuvą 12 valandoms.
  • Nuplaukite vištieną, nusausinkite ir užpilkite alkoholiu. Laikykite 6 valandas.
  • Išimkite vištieną, apvoliokite prieskonių mišinyje ir pakabinkite vytintis vėdinamoje patalpoje 2 savaitėms.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskonių mišiniais, pridedant mėgstamų žolelių ar prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 1gBaltymai: 32gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 85mgNatris: 600mgKalis: 300mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IU
Recepto raktažodžiai Mėsos užkandžiai, Vištienos receptai, Vytinta vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating