
Vytinta vištienos krūtinėlė
Šis receptas suteikia puikų būdą paruošti skanią ir aromatingą vytintą vištienos krūtinėlę, idealią užkandžiams ar patiekalams papildyti. Procesas apima mėsos marinavimą, alkoholio naudojimą ir vytinimą vėdinamoje patalpoje.
Reikalingi Įrankiai
- Šaldytuvas
- Indas marinuoti
- Vėdinama patalpa
Ingredientai
- 1 kg Vištienos krūtinėlė - filė (4 puselės)
- 1 v.š. Druska - su kaupu
- 1 a.š. Cukrus - nubrauktas
- 0.5 a.š. Aitri paprika
- 120 ml Alkoholis
- Prieskonių mišinys - sausą česnaką, kalendrą, saldžiąją papriką, mairūną (proporcijos iš akies)
Gaminimo eiga
- Sumaišykite druską, cukrų ir aitriąją papriką su vištienos filė. Padėkite į šaldytuvą 12 valandoms.
- Nuplaukite vištieną, nusausinkite ir užpilkite alkoholiu. Laikykite 6 valandas.
- Išimkite vištieną, apvoliokite prieskonių mišinyje ir pakabinkite vytintis vėdinamoje patalpoje 2 savaitėms.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskonių mišiniais, pridedant mėgstamų žolelių ar prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 1gBaltymai: 32gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 85mgNatris: 600mgKalis: 300mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IU