Agrastų džemas
Agrastai – tikros vasaros uogos! Sultingi, saldūs ar rūgštūs – kiekvienas mėgsta skirtingus! Tačiau ar pavyks atsispirti šiam labai gardžiam agrastų džemui? Patiks ne tik smaližiams 🙂 Skanu su blynais, košėmis, ar vietoje deserto 🙂
Ingredientai
- 1 kg agrastų
- 1 puodelis apelsinų sulčių (tinka ir kitos sultys, pvz. citrinų, greipfrutų)
- 0,5 puodelis vandens
- 200 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Nuplaukite agrastus, juos sudėkite į maisto trintuvą ir gerai sutrinkite.
- Tuomet perdėkite agrastus į puodą, supilkite apelsinų sultis, vandenį ir pavirkite ant silpnos ugnies, kol pasidarys lygi masė, jei masė per tiršta įpilkite dar skysčių, tuomet suberkite cukrų, pagardinkite vanilės ekstraktu ir ant silpnos ugnies virkite tol, kol konsistencija pasidarys kaip džemo.
- Palaukite, kol atvės, o tuomet uždarykite į stiklainius žiemai arba skanaukite dabar 🙂
Pabaigai…
Visada pradėkite su švaria virtuve; tai padaro gaminimo procesą malonesnį.