Agrastų džemas

Agrastų džemas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Agrastai – tikros vasaros uogos! Sultingi, saldūs ar rūgštūs – kiekvienas mėgsta skirtingus! Tačiau ar pavyks atsispirti šiam labai gardžiam agrastų džemui? Patiks ne tik smaližiams 🙂 Skanu su blynais, košėmis, ar vietoje deserto 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg agrastų
  • 1 puodelis apelsinų sulčių (tinka ir kitos sultys, pvz. citrinų, greipfrutų)
  • 0,5 puodelis vandens
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite agrastus, juos sudėkite į maisto trintuvą ir gerai sutrinkite.
  • Tuomet perdėkite agrastus į puodą, supilkite apelsinų sultis, vandenį ir pavirkite ant silpnos ugnies, kol pasidarys lygi masė, jei masė per tiršta įpilkite dar skysčių, tuomet suberkite cukrų, pagardinkite vanilės ekstraktu ir ant silpnos ugnies virkite tol, kol konsistencija pasidarys kaip džemo.
  • Palaukite, kol atvės, o tuomet uždarykite į stiklainius žiemai arba skanaukite dabar 🙂

Pabaigai…

Visada pradėkite su švaria virtuve; tai padaro gaminimo procesą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Agrastų džemas, Agrastų patiekalai, Agrastų uogienė, Desertai, Džemas, Greitai pagaminami, Keli ingredientai, Konservavimas, Nereikia kepti, Pasiruošimas žiemai, Patiekalai iš agrastų, Patiekalai visai šeimai, Patiekalai žiemai, Skanėstai, Skanėstai žiemai, Uogienė, Uogų džemas, Uogų patiekalai, Vaisių patiekalai, Vasariški desertai, Vasariški patiekalai, Vasariški skanėstai, Vasariškos uogienės, Virti patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating