
Burokėlių mišrainė žiemai
Burokėliai – labai maistinga, naudinga, sveika daržovė. Burokėlius galima skanauti ir valgyti ištisus metus, jei juos paruošiate žiemai. Tad siūlome Jums burokėlių mišrainės receptą. Iš šių burokėlių puikiai galima virti barščių sriubą ar gaminti šaltibarščius!
Ingredientai
- 4-5 kg burokėlių (virtų, sutarkuotų)
- 1,5 kg pomidorų (nulupta odele ir supjaustytų gabaliukais)
- 1 kg supjaustytų paprikų
- 1,5 kg svogūnų
- 200 g česnako
- 200 g cukraus
- 60 g druskos
- 250 ml acto
- 500 ml aliejaus
- 0,5 l kečupo (arba pomidorų padažo)
Gaminimo eiga
- Sudėti visus ingredientus (pjaustytus, sutarkuotus), išskyrus česnakus ir actą, į puodą, pavirti 30 min, pabaigoje sudėti likusius ingredientus. Virti vis pamaišant. Sudėti į sterilius stiklainius.Sandariai uždaryti.
Pabaigai…
Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.