
Daržovių asorti žiemai
Atostogos artėja, o pomidorai noksta. Cukinijos auga kaip pašėlusios, ir ką daryti, kai padažui jų per mažai, o valgymui per daug? Marinuoju! Šis daržovių asorti, į kurį įeina pomidorai, cukinijos, agurkai, su prieskoniais, bus tobulas gėris žiemai.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Verdančiam vandeniui užpilti)
- Konservavimo stiklainiukai (3 vnt, sterilizuoti)
- Šaukštas (Marinatui maišyti)
- Rankšluostis (Stiklainių apkloti iki atvės)
Ingredientai
Daržovės
- 200 g Pomidorai - Maži, vyšninių tipo
- 300 g Cukinijos - Supjaustytos griežinėliais
- 300 g Agurkai - Supjaustyti griežinėliais
- 3 skiltelės Česnakai - Supjaustyti
- 3 šakelės Krapai
- 3 šakelės Gelsvė
- 50 g Krieno šaknys - Smulkiai pjaustytos
Marinatas
- 1.5 l Vanduo
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 stiklinė Actas - 9% koncentracijos
- 2 v.š. Druska
- 5 vnt Kvapieji pipirai
- 5 vnt Juodieji pipirai
- 3 vnt Lauro lapai
- 2 a.š. Garstyčių grūdeliai - Pridedami prieš užpilant marinatą
Gaminimo eiga
- Pirmiausia, pomidorus, cukinijas ir agurkus sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Pridėkite česnakų skilteles, krapus, gelsvę ir krieno šaknis.
- Užvirinkite vandenį ir užpilkite ant daržovių stiklainiuose. Po kelių minučių nupilkite vandenį.
- Paruoškite marinatą: į vandenį pridėkite cukraus, acto, druskos, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapų ir užvirinkite.
- Nupiltą vandenį iš stiklainio pakeiskite garstyčių grūdeliais ir užpilkite karštu marinatu. Užsukite stiklainius.
- Stiklainius apkloję šiltai palikite atvėsti kambario temperatūroje. Viskas, greita ir skanu!
Pabaigai…
Jei mėgstate aštresnį skonį, galite pridėti daugiau česnako ar net šiek tiek čili pipirų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 2gRiebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg