Keptų pomidorų padažas su baziliku ir prieskoniais

Keptų pomidorų padažas su baziliku ir prieskoniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis padažas iš keptų pomidorų yra puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta pikantiškus skonius. Paruoštas be habanero pipiro, tačiau pagardintas džiovintais čiobreliais ir šviežiu baziliku. Idealiai tinka tiek žiemos atsargoms, tiek kasdieniam naudojimui. Jei norite šiek tiek aštrumo, galite pridėti daugiau pipirų pagal savo skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Padažai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 160°C)
  • Didelė kepimo skarda (Pomidorams, svogūnams, česnakams ir prieskoniams kepti)
  • Elektrinis trintuvas (Padažo sutrinimui)
  • Stiklainiai (Iškaitinti ir pasiruošti padažo konservavimui)

Ingredientai
  

  • 3 kg Pomidorai - Supjaustyti į keturias dalis
  • 3 vnt Svogūnai - Supjaustyti į keturias dalis
  • 1 stiklinė Rudasis cukrus
  • 2 galvos Česnakai - Supjaustyti per pusę
  • 2 šaukštai Druska
  • 100 ml Alyvuogių aliejus
  • 1 ankštis Aitriosios paprikos - Arba 1 arbatinis šaukštelis smulkintos aitriosios paprikos
  • 1 šakelė Rozmarinas - Arba 1 arbatinis šaukštelis džiovintų rozmarinų
  • 1 šakelė Raudonėlis - Arba 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • 2 šakelės Bazilikas - Arba 1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
  • 1 arbatinis šaukštelis Pipirų mišinys - Sumaišyti maltus karčiuosius ir kvapniuosius pipirus

Gaminimo eiga
 

  • Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Svogūnus ir česnakus taip pat supjaustyti.
  • Pomidorus, svogūnus, česnakus, aitriąją papriką, prieskonius dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, žolelėmis ir apšlakstyti aliejumi.
  • Kepti 160°C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Kai iškeps, sudėti į puodą, viską sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užkaitinti puodą iki virimo.
  • Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Stiklainius užsukti dangteliais ir pastatyti dangteliais žemyn, palikti atvėsti.
  • Laikyti vėsioje vietoje, rūsyje ar sandėliuke. Padažas puikiai tiks žiemai ir suteiks ypatingo skonio bet kokiam patiekalui.

Pabaigai…

Padažas puikiai dera su įvairiais makaronų patiekalais, mėsa, ar kaip užkandžių priedas. Jei mėgstate aštrumą, įpilkite daugiau aitriųjų paprikų arba pridėkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 15gVitaminas A: 1200IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Bazilikas, Čiobreliai, Pomidorų padažas, Žieminiai konservai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating