
Marinuoti pomidorai su svogūnais ir krapais
Šis receptas skirtas marinuotiems pomidorams su svogūnais ir krapais. Pomidorai pjaustomi į keturias dalis, o mažesni pomidoriukai į dvi dalis. Dedami į stiklainius su prieskoniais, aliejumi ir marinuojami karštu marinatu.
Reikalingi Įrankiai
- Stiklainiai (Tinkami konservavimui)
- Puodas (Marinatui paruošti)
- Peilis (Pomidorams pjaustyti)
- Kepimo popierius
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
- Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Marinatas
- 1.5 l Vanduo
- 2 v.s. Actas
- 2 v.s. Druska
- 5 v.s. Cukrus
Pomidorai
- kelios skiltelės Česnakas
- keletas šakelių Krapai
- 2 v.s. Alyvuogių aliejus
- pagal skonį Kvapieji pipirai
- pagal skonį Juodieji pipirai
- pagal skonį Svogūnai - Supjaustyti žiedais
Gaminimo eiga
- Stiklainius sterilizuoti ir įdėti kvapniuosius pipirus, juoduosius pipirus, česnako skilteles, krapus ir alyvuogių aliejų.
- Pomidorus supjaustyti į keturias ar dvi dalis, jei mažesni, ir sudėti į stiklainius, odelė žemyn. Ant viršaus dėti svogūnus, supjaustytus žiedais.
- Paruošti marinatą: į vandenį įpilti actą, druską ir cukrų, užvirti.
- Karštu marinatu užpilti stiklainius, uždengti ir kaitinti 15 minučių nuo vandens užvirimo momento.
- Užsukti stiklainius, apversti ir šiltai užkloti.
Pabaigai…
Šie marinuoti pomidorai puikiai tiks žiemos sezonui, kaip garnyras prie įvairių patiekalų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 1gRiebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 0.3gNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg