Obuolių sūris orkaitėje

Obuolių sūris orkaitėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei sukate galvą, kur dėti obuolius, kurių nebežinote, kur panaudoti ar ką iš jų bedaryti, tuomet pasigaminkite itin lengvai ir paprastai pagaminamą obuolių sūrį. Tam nereikia nei daug laiko, nei ypatingų pastangų, o skonis atperka visus lūkesčius 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 kg obuolių
  • 300 g cukraus (priklauso ir nuo Jūsų skonio)
  • Sauja pakepintų migdolų (nėra būtina)

Gaminimo eiga
 

  • Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti ketvirčiais, sudėti juos į gilesnį kepimo indą. (Palikti šiek tiek obuolių pabaigai)
  • Kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol sukris (apie 25-35 min.)
  • Obuolių masė atvėsinti, supilti į karščiui atsparų puodą, suberti cukrų, gerai išmaišyti, kepti 200 laipsnių orkaitėje dar apie valandą. Kartkartėmis vis pamaišyti.
  • Masei sutirštėjus ir patamsėjus, išimti puodą iš orkaitės ir baigti virti ant viryklės (vidutinės ugnies) dar apie 30 min.
  • Suberti likusius obuolius, o kai masę visiškai pasidarys tiršta ir riešutus (jei naudojate).
  • Baigtą virti košę sudėti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir palaukti, kol visiškai atvės.
  • Supjaustyti ir skanauti 🙂

Pabaigai…

Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kepti orkaitėje, Obuolių sūris, Pasiruošimas žiemai, Skanėstai, Sūriai, Sūris, Užkandžiai, Vaisiai žiemai, Vaisių desertai, Vaisių patiekalai, Vaisių skanėstai, Vaisių sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating