Pomidorai savo sultyse
Pomidorai – itin vasariška, ryški ir labai skani uoga (botaniniu požiūriu) arba daržovė buitiniu 🙂 Na, kad ir kaip ten bebūtų, siūlome išmėginti šį receptą žiemai 🙂
Ingredientai
- 3 kg nedidelių pomidorų
- 2 kg stambių pomidorų
- 80 g druskos
- 50 g cukraus
Gaminimo eiga
- Smulkius pomidorus pabadžius sudėti į stiklainius. Stambius – supjaustyti ir pakaitinti puode, bet neužvirti.
- Karštą masę pertrinti per sietelį, joje ištirpinti cukrų ir druską.
- Į stiklainį su smulkiais pomidorais sudėti pomidorus su jų mase, taip, kad sulčių būtų 2 cm žemiau stiklainio krašto.
- Pasterizuoti 85 laipsnių orkaitėje (1 l – 25-30 min) arba verdančiame vandenyje 8-9 min.
Pabaigai…
Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.