Pomidorai savo sultyse

Pomidorai savo sultyse

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pomidorai – itin vasariška, ryški ir labai skani uoga (botaniniu požiūriu) arba daržovė buitiniu 🙂 Na, kad ir kaip ten bebūtų, siūlome išmėginti šį receptą žiemai 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 kg nedidelių pomidorų
  • 2 kg stambių pomidorų
  • 80 g druskos
  • 50 g cukraus

Gaminimo eiga
 

  • Smulkius pomidorus pabadžius sudėti į stiklainius. Stambius – supjaustyti ir pakaitinti puode, bet neužvirti.
  • Karštą masę pertrinti per sietelį, joje ištirpinti cukrų ir druską.
  • Į stiklainį su smulkiais pomidorais sudėti pomidorus su jų mase, taip, kad sulčių būtų 2 cm žemiau stiklainio krašto.
  • Pasterizuoti 85 laipsnių orkaitėje (1 l – 25-30 min) arba verdančiame vandenyje 8-9 min.

Pabaigai…

Nebijokite išbandyti naujų technikų ar ingredientų.
Recepto raktažodžiai Daržovės žiemai, Daržovių patiekalai, Konrservavimas, Marinavimas, Pasiruošimas žiemai, Patiekalai iš pomidorų, Patiekalai žiemai, Pomidorai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating