Ryžių pomidorinė sriuba žiemai
RYŽIŲ SRIUBA ŽIEMAI (SU POMIDORAIS)
Ingredientai
- pomidorai: 5 kilogramų (sumalti mėsmale)
- morkos: 1 kilogramo (sutarkuoti burokine tarka)
- paprikos: 1 kilogramo (supjaustyti ir pakepinti)
- ryžiai: 2 stiklinių
- cukrus: 150 gramų
- druska: 150 gramų
- aliejus: 0,5 litro
Gaminimo eiga
- 1. Iš pradžių ryžius užmerkiame prieš viską pradėdamos pjaustyti.
- 2. Tuomet viską (tik be ryžių) verdame maždaug 40 minučių.
- 3. Po to sudedame ryžius bei verdame dar maždaug pusvalandį. Supilsto į stiklainius ir užsukame:) Paliekame žiemai.
- 4. Kaip žiemą paruošti sriubą? Pirmiausia nulupkite ~3-4 bulves. Jas smulkiau supjaustykite bei nedideliame kiekyje vandens išvirkite. Smulkiai supjaustytos išvirs gana greit, maždaug per 10 minučių. Tada suverskite sriubą iš indelio, kurį atsidėjote žiemai. Išmaišykite, iki norimo tirštumo pripilkite vandens. Aš pati visada, papildomą kiekį vandens užsivirinu arbatinuke atskirai (taip greičiau). Pagal savo skonį pridėkite druskos, kitų savo mėgstamu prieskonių. Laukite kol užvirs. Štai ir viskas. Galite mėgautis nuostabia sriuba ir žiemą.
Pabaigai…
Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.