
Sriuba žiemai su perlinėm kruopom
AGURKINĖ SRIUBA ŽIEMAI SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Ingredientai
- agurkai: 2,5 kilogramo
- morkos: 1 kilogramo
- svogūnai: 1 kilogramo
- lupti pomidorai: 1 kilogramo
- perlinės kruopos: 800 gramų
- 9% actas: 200 mililitrų
- druska: 3 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 150 gramų
Gaminimo eiga
- 1. Iš pradžių perlines kruopas išvirkite
- 2. Tuomet svogūnus supjaustykite kubeliais.
- 3. Morkas sutarkuokite.
- 4. Svogūnus ir morkas pakepinkite aliejuje. Aš pati kepinu tame pačiame dideliame puode, kuriame viską verdu.
- 5. Paskui dėkite kubeliais supjaustytus agurkus, pomidorus, virtas perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus ir pilkite actą. Kai užvirs, troškinkite viską maždaug pusvalandį, vis pamaišydamos.
- 6. Po to išvirusį troškinį supilstykite į iškaitintus stiklainius bei uždarykite dezinfekuotais dangteliais. Viską šiltai apdenkite bei palikite visiškai atvėsti
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.