Žemiau pateikti receptai kuriuose akcentuojama 'Lietuviški patiekalai'
Chinkaliai su vištiena
Sekmadienio pietūs.. Nežinau kaip pavadinti šį patiekalą, gal kas sugalvos gražų pavadinimą. Lai būna plikytos tešlos ir vištienos faršo šulinėliai. Bet šeimyną nustebinau ir vyras prašė pakartojimo. Galima valgyti vienus su troškintomis daržovėmis, gal kam patinka su grietine, mes dar pasikepinome šoninės spirgučių su svogūniuku ir pagardinome ir kaip garnyrą prie jų atsidarėm žiemai vakuotų […]
Balandėliai be ryžių
Balandėliai ir Norvegijoje balandėliai Na gerai, čia – kopūstų suktinukai! Kai juos gaminame, visada kviečiame ir kaimyną bei gerą draugą Øystein. Mano norvegams jau seniai prigijo mūsų dedamos morkos, kurių norvegiškame recepte nėra. Mano Žmogui pomidorai į padažą – nesusipratimas, o man reikia. Norvegai balandėlius patiekia su baltuoju padažu. Jį vyras šiandien pasigamino pats. Taip […]
Mielinės bandelės su vištiena
…mielinė tešla – pati paskutiniausia, su kuria aš gyvenime susidraugavau ir kuri man pakluso. Mama buvo gera profesionali konditerė, bet prasta mokytoja. Arba aš buvau prasta mokinė, nes iki šiol galiu įsisavinti tik tuos dalykus, kuriuos iki smulkmenų suprantu ir galiu viską paaiškinti logine seka. Mama be žodžių tik parodydavo, prašoma padiktuodavo apytikslį receptą, nes […]
Gardusis varškės apkepas
Ir kas gi nenorėtų paragauti itin kvapnaus, lengvo ir puraus lyg debesėlio varškės apkepo? Po ilgų ieškojimų ir bandymų iškepti labai skanų ir minkštą varškės apkepą galima drąsiai pasakyti: šitas receptas PATS GERIAUSIAS!!! Pagaminti paprasta ir nėra labai brangu, o iš orkaitės sklindantis malonus apkepo kvapas iš karto išduoda, kad bus labai labai gardu! Pamėginkite […]
Pomidorų tulpytės
Ryški raudona daržovė, o dar kartais vadinama ir uoga – tai pomidoras. Labai skanus ir sveikas pasirinkimas kaip garnyras prie pietų stalo, salotų ingredientas. Na, o šiame recepte pomidoras panaudotas labai išvaizdžiam, gražiam ir taip pat labai skaniam užkandžiui – tulpėms iš pomidorų!
Cepelinai kitaip
Kitoks cepelinų receptas. Paprastesnis ir greičiau pagaminamas variantas. Jums reikės tik virtų bulvių, varškės ir krakmolo. Ypač skanūs šie cepelinai su sviestiniu padažu.
Kepta duona su kiaušinių įdaru
Turbūt dauguma žino paprasta ir seną česnakinės duonos sumuštinukų receptą. Tad siūlome Jums pasigaminti originalesnį, įdomesnį ir kiek neįprastesnį variantą, kuris skoniu gerokai pralenks keptą duoną, o sumuštinukai dings iš lėkštės akimirksniu!
Karališki balandėliai
Tai yra kitoks balandėlių receptas. Tai kiaulienos faršo kotletukai su kopūstais viduje. Ypač puikiai tinka patiekti su bulvių koše ar makaronais taip pat galima patiekti ir su mėgiamu padažu.
Naminis varškės sūris
Varškė – neatskiriamas lietuvių tautos produktas. Varškė ne tik sveika, bet ir skanu, joje gausu kalcio ir kitų maistingųjų medžiagų. Senoliai jau seniai išmoko varškę panaudoti įvairiose patiekaluose. O mes siūlome Jums pasigaminti, šviežią, skanų ir naminį varškės sūrį.
Žemaičių blynai su varške
Ir kokių tik nebūna blynų! Visgi vieni populiariausių Lietuvoje – žemaičių blynai. Siūlome šį tą pakeisti ir pasigaminti kitokį variantą – Žemaičių blynus su varške.
Lietuviška pertrintų bulvių sriuba
Ieškote greitai ir skaniai pagaminamos pertrintos sriubos? Ši lietuviška pertrintų bulvių sriuba jums kaip tik. Ji tikrai pradžiugins visą jūsų šeimą. Valgykite į sveikatą, skanu, sotu ir nebrangu.
Mielinės „ausytės“
Patarimas: mielinės „ausytės“ dažnai verdamos taukuose ar aliejuje. Tuomet į tešlą įpilama pusę šaukštelio degtinės.
Burokėlių šaltibarščiai
Puikiai tiks ir Kūčioms ir Kalėdoms, bei karštai vasaros dienai.
Tiršta kopūstienė su kumpiu
Kopūstienė valgoma su kaimišku ragaišiu, virtas rūkytas kumpis – su krienais. Kūčių vakarienei tinka šaltanosiai – virtiniai su mėlynėmis. Patarimas: Nesūdykite sultinio neįsitikinę, kad druskos trūksta – paprastai sūrumo užtenka nuo verdamo rūkyto kumpio.
Bulvių apkepas su vištiena
Šis traškus vištienos bulvių apkepas yra paprastas ir nesudėtingas patiekalas, kuriame pikantiška vištienos faršas ir plonai supjaustytos bulvės suteikia malonų traškumą. Minimalus pasiruošimo laikas ir paprasti ingredientai – tai receptas, pagal kurį galima skaniai ir sočiai pavalgyti tiesiai iš orkaitės. Puikiai tinka įtemptomis dienomis, kai trokštate paguodos be rūpesčių.