Naminis varškės sūris

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Varškė - neatskiriamas lietuvių tautos produktas. Varškė ne tik sveika, bet ir skanu, joje gausu kalcio ir kitų maistingųjų medžiagų. Senoliai jau seniai išmoko varškę panaudoti įvairiose patiekaluose. O mes siūlome Jums pasigaminti, šviežią, skanų ir naminį varškės sūrį.

Ingridientai

2 l pieno
1 kg varškės
100 g sviesto
100 g grietinės
1 didelis kiaušinis
Šaukštas druskos
Galima sūrį gaminti su kmynais
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Užvirinti pieną ir sudėti varškę. Susidarius išrūgoms, masę supilti į norimos formos drobinį maišelį (sūrmaišį) ir pakabinti, kad nuvarvėtų išrūgos.
2
Vėliau varškės masę pertrinti per sietelį. Į pertrintą varškę įmušti kiaušinį, sudėti grietinę, ištirpintą sviestą, druską.(Jei dėsite kmynus juos nuplikyti ir sudėti).
3
Viską šildyti ir išmaišyti, kad išeitų vientisa elastinga masė.
4
Karštą masę supilti į išrūgomis suvilgytą sūrmaišį, šiek tiek paslėgti ir palaikyti 5-6 val vėsioje patalpoje.
5
Varškės sūris itin tinka valgant su obuolių ar kitų uogų uogienėmis, skanu valgyti ir paprastą.