Mielinės bandelės su vištiena

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

...mielinė tešla - pati paskutiniausia, su kuria aš gyvenime susidraugavau ir kuri man pakluso. Mama buvo gera profesionali konditerė, bet prasta mokytoja. Arba aš buvau prasta mokinė, nes iki šiol galiu įsisavinti tik tuos dalykus, kuriuos iki smulkmenų suprantu ir galiu viską paaiškinti logine seka. Mama be žodžių tik parodydavo, prašoma padiktuodavo apytikslį receptą, nes matavimo prietaisais ir indais nesinaudojo. Lygiai taip pat maloni mano auklėtoja mokykloje dėstė algebrą ir geometriją: imam šitą, perkeliam čia, padauginam iš ano, šitą užskliaudžiam, įstatom reikšmę ir gaunam atsakymą. Nei kodėl, nei kokiu tikslu, nei kas su kuo, nei kas iš to... Galėjau tik iškalti, o tam mano esybė priešinosi visais įmanomais būdais. Todėl teko tenkintis tada dar teigiamu ir pačiu populiariausiu pažymiu - trejetu. Taip ir su mieline tešla: išmokau, kai atsirado internetas, o jame puikių edukologijų, nuostabių kepėjų ir pagaliau supratau, kas ten su ja vyksta ir kodėl.

Ingredientai

Mielinė tešla
Vištiena
Sauja ryžių
Daržovės
svogūnai
morka
česnakas
pankolis
Prieskoniai
pipiras
lauro lapai
kveppipiris
druska
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į 50 ml šilto pieno beriu šaukštelį cukraus ir 7 gr sausų mielių.
2
Palieku mielėms atsigauti, kol užauga daili putota kepurėlė.
3
Į dubenį pilu 100 ml šilto pieno, 80gr lydyto sviesto, 1 kiaušinį kambario temperatūros, šaukštą cukraus, trečdalį a.š. druskos, porą didelių šaukštų miltų, pusę a.š. sodos, arbatinį šaukštelį citrinos sulčių supilu tiesiai ant sodos ir viską šluotele išplaku.
4
Supilu į masę kildintas mieles, vėl išmaišau ir dedu miltų tiek, kad tešla nebūtų kieta, o minkoma lengvai dar liptų prie pirštų.
5
Tada šiek tiek patepu aliejumi ir dedu šiltai pakilti pusantros valandos. Po to perminkau ir padedu dar valandai.
6
Per tą laiką stipriame sultinyje su svogūnu, pipirais, morka, česnaku, pankoliu, lauro lapais, kveppipiriais ir druska išverdu krūtinėlę ir palieku sultinyje atvėsti.
7
Tada sutrinu, dedu šviežio svogūno, česnako, čilio. Kad nebūtų sausa - šaukštas minkšto sviesto ir sultinio iš akies. Na ir belieka maloniausi dalykai.
8
Suformuoti bandeles. Mėgstu, kad jos būtų didesnės, kad ir tešlos, ir mėsos būtų pilnas kąsnis.
9
Iš šito kiekio išeina 8 didelės bandelės, nors esu gaminusi ir 12 mažesnių, kaip kam norisi. Bandeles pridengiu rankšluosčiu ir palieku 20 min pakilti. Tada aptepu trynio plakiniu, barstau kmynais, sezamu ir kepu 180° orkaitėje apie 25 minutes.
10
Kol bandelės kepa, sultinį perkošiu, dedu pusę saujos ryžių, plonai pjaustytų morkų, pankolio stiebų ir pomidoriukų.
11
Paverdu 10 min, išjungiu ir palieku dar pastovėti, kol šiek tiek atauš iškeptos bandelės. Va jums ir naminės mielinės bandelės su krūtinėlės įdaru ir namine vištienos sriuba.