Balandėliai be ryžių

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Balandėliai ir Norvegijoje balandėliai Na gerai, čia - kopūstų suktinukai! Kai juos gaminame, visada kviečiame ir kaimyną bei gerą draugą Øystein. Mano norvegams jau seniai prigijo mūsų dedamos morkos, kurių norvegiškame recepte nėra. Mano Žmogui pomidorai į padažą - nesusipratimas, o man reikia. Norvegai balandėlius patiekia su baltuoju padažu. Jį vyras šiandien pasigamino pats. Taip gimė kompromisiniai, kalėdiniai Balandėliai. Mano balandėliai nebūna apkepti - man taip labiau patinka. Kopūstą šildau mikrobangėje ir puikiai nuimu lapus. Labai geras būdas! Labai gardus! Žinoma, virtos bulvės - privalomos. Visi laimingi ir patenkinti

Ingredientai

Į kiaulienos faršą dėjau svogūną
druskos
pipirų
čili ir šiek tiek kalėdinių prieskonių (malto kardamono ir kvepiančių pipirų)
Ryžių aš nededu
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į puodą sluoksniavau balandėlius, daug morkų, dėjau pipirų, druskos, lauro lapų. Dar saują šaldytų petražolių. Troškinau lėtai virš 1 val.
2
Sau pomidorų padažui į prikaistuvį įpyliau truputį sultinio nuo balandėlių ir įdėjau porą šaukštų naminio pomidorų padažo.Užkaitinau.
3
Inge gamino Velouté. Nuo bešamelio jis skiriasi tuo, jog gaminamas ne su pienu, bet su sultiniu.
4
Taigi, prikaistuvyje ištirpdė sviestą, dėjo miltų, viską gerai maišė. Tada pylė sultinio. Tiek, kokio tirštumo padažo norėjo. Virė ant vidutinės kaitros 10 - 15 min, kol miltų skonis dingo. Gardino druska, pipirais, garstyčiomis, muskato riešutu.