6 vasario, 2024

Receptai pagal žymą

Post by admin

Žemiau pateikti receptai kuriuose akcentuojama 'Mėsos patiekalai'



    Kalakutienos ir špinatų kotletukai

    Žiūrėti Receptą 0

    Jei pritrūkote idėjų, ką greitai ir lengvai pagaminti pietums, tuomet šis receptas būtent Jums :)! Per keletą minučių pasigaminkite sultingus, maistingus, sočius bei skanius kalakutienos kotletukus. Tai ne tik gera idėja skaniems pietums su bulvių koše ar kruopomis bei daržovėmis, bet ir vakarienės variantas, o didesniems gurmanams šie kotletukai puikiai pasitarnautų kaip mėsytė burgeriams/mėsainiams.

      Mėsa įdaryti pomidorai

      Žiūrėti Receptą 0

      Vasara – daržovių metas, o viena didingiausių ir ryškiausių jų – pomidoras. Karštomis dienomis nesinori ilgai gaminti virtuvėje ir valgyti “sunkų” maistą, tad siūlome išsigelbėjimą! Gamindami šiuos mėsyte įdarytus pomidorus užtruksite vos kelias minutes, o sukursite lengvus pietus ar sočią vakarienę.

      balandėliai be ryžių

        Balandėliai be ryžių

        Žiūrėti Receptą 0

        Balandėliai ir Norvegijoje balandėliai Na gerai, čia – kopūstų suktinukai! Kai juos gaminame, visada kviečiame ir kaimyną bei gerą draugą Øystein. Mano norvegams jau seniai prigijo mūsų dedamos morkos, kurių norvegiškame recepte nėra. Mano Žmogui pomidorai į padažą – nesusipratimas, o man reikia. Norvegai balandėlius patiekia su baltuoju padažu. Jį vyras šiandien pasigamino pats. Taip […]

        čičinsko kepsnys su kiaulienos faršu

          Čičinsko kepsnys su kiaulienos faršu

          Žiūrėti Receptą 0

          Čičinsko kepsnys – tai man, panevėžietei, nuo pat vaikystės gerai pažįstamas patiekalas. Jo ragauti buvo tekę daug kur – miesto valgyklose, kavinėse ir t.t. Žmonės iš kitų kraštų dažnai ne tik ragavę, bet ir girdėję apie Čičinsko kepsnį nėra. Apie istorinę Čičinsko kepsnio kilmę pati žinau mažai, tačiau iš vietinių kalbos istorija nėra džiuginanti „Čičinsko […]

          maltinukai su daržovių įdaru

            Maltinukai su daržovių įdaru

            Žiūrėti Receptą 0

            Kalakutienos maltiniai – su sviesto ir žolelių įdaru sveikesniam Velykų stalui! Na paukštiena ir sviestas – tai tobulas derinys! Kartais tikrai galima sau leisti šią kombinaciją, ypač kai naudojamas – kalakutienos faršas. Manoma, kad kalakutiena itin reikalinga žmogaus organizmui – ne tik turi daug baltymų ir seleno, bet ir gerina miego kokybę bei padeda kovoti […]

            spageti su kukuliais

              Spageti su kukuliais

              Žiūrėti Receptą 0

              Manau tai visų laikų populiariausias ir žinomiausias receptas! Nors dažniausiai makaronų patiekalai asocijuojasi su Italija, bet tai yra Amerikiečių sukurtas patiekalas, kuris plačiai paplito pasaulyje. Kas kartą valgydama ši patiekalą nusistebiu – su malonu suvalgau pilną lekštę ir noriu dar! Idomu ar yra tokių kurie nemėgsta šio derinio?

                Paprastasis šoninės ir kiaušinių pyragas

                Žiūrėti Receptą 3

                Ieškote idėjų, ką pagaminti pietums? Norisi kažko nesudėtingo, greitai pagaminamo ir gardaus? Tuomet šis receptas būtent Jums! Viskas, ko Jums prireiks – tai vos 6 ingredientai, kuriuos lengva rasti kiekvienoje parduotuvėje. Net nepastebėsite kaip greitai ant Jūsų stalo atsidurs šis spalvingas, gardus, sotus, kvapnus ir labai skanus šoninės ir kiaušinių apkepas.

                  Jautienos apkepas

                  Žiūrėti Receptą 0

                  Jautiena – tai viena sveikiausių mėsyčių. Joje gausu mineralinių medžiagų, B grupės vitaminų, geležies. Jei manote, kad jautiena – tai prabangi mėsa, kuri riekalauja ypatingo paruošimo, šis receptas įrodys, kad tikrai klystate! Šį gardų pietų patiekalą pagaminsite vos per kelias minutes, bet pagaminti vėl norėsite dar ne vieną kartą!

                    Plovas

                    Žiūrėti Receptą 0

                    Plovas – tai aziškas patiekalas, tačiau lietuviai jį taip pat mėgsta (bent jau mūsų šeimoje 🙂 ). Šio patiekalo skonis tikrai labai skanus, jis yra sotus pasirinkimas pietums, taip pat maistingas. Plovas greitai pagaminamas, bet reikės šiek tiek kantrybės troškinant mėsytę, nes ilgiau patroškinta ji daug skanesnė ir mieliau valgoma galutiniame variante. Išbandykite 🙂

                      Karališki balandėliai

                      Žiūrėti Receptą 0

                      Tai yra kitoks balandėlių receptas. Tai kiaulienos faršo kotletukai su kopūstais viduje. Ypač puikiai tinka patiekti su bulvių koše ar makaronais taip pat galima patiekti ir su mėgiamu padažu.

                      vidutiniškai keptas steikas

                        Jautienos steikas keptuvėje

                        Žiūrėti Receptą 2

                        Jautienos steikas – kaip teisingai jį iškepti? Atsakymų rasite daug, tačiau geriausiai vadovaukitės nuojauta ir tuo kas patinka būtent jums. Jeigu mėgstate gerai keptą mėsa, nėra nieko blogo pakepti jautienos steiką ilgiau negu 3 minutes ant kiekvienos pusės. Svarbu, kad patiekalas džiugintu jus. Čia pateikiame paprastą būdą gerai iškepti jautienos steiką keptuvėje su šlakeliu ypač […]

                          Mėsos troškinys su pupomis

                          Žiūrėti Receptą 1

                          Kiekvienos tautos, taigi ir lietuvių, mitybą lėmė įvairūs veiksniai: gamtinės aplinkos, pagrindinių (žemdirbystes, gyvulininkystės) ir pagalbinių ūkio šakų (žvejybos, bitininkystės ir t.t.), prekybos išvystymo, maisto gaminimo įrenginių, socialinės atskirų šeimų padėties, religinių papročių. Kai kurie senovėje gaminti valgiai praeityje buvo žinomi įvairių tautų grupėms (tai greičiausiai lėmė analoginė ūkinė veikla), o pastarajame šimtmetyje, padidėjus gyventojų […]

                            Triušiena su medumi, garstyčiomis ir baltu vynu

                            Žiūrėti Receptą 0

                            Puikus patiekalas, darbo minimaliai, o rezultatas nuostabus, juo labiau, kad triušiena svečių stalui tikrai nuostabus netikėtumas, o jei dar šeimininkė papasakos apie triušienos naudingumą ir cholesterolio kiekį ir kitas gerąsias savybes, vakaro svečiai bus pamaloninti. Skani triušiena, beje, kaip ir kitą skerdieną, troškinti ketaus puode su daržovėmis ir vaisiais.

                              Elnienos kepsnys

                              Žiūrėti Receptą 0

                              Nuo neatmenamų laikų giria lietuviams buvo maisto aruodas, o medžioklė daugelio lietuvių verslas. Apie žvėrienos valgymo ištakas galima rasti užsimenant dar Biblijoje. Saliamono rūmų virtuvėje buvo gaminami patiekalai iš elnienos ir stirninų mėsos. Žmonijos evoliucijos istorijoje medžioklei teko labai svarbus vaidmuo. Laukinių gyvūnų mėsa labai praturtino pirminės bendruomenės žmonių mitybos racioną, stiprino ir grūdino jų […]

                                Vištienos krūtinėlė su pievagrybių padažu

                                Žiūrėti Receptą 0

                                Mėgstate patiekalus iš vištienos? Vištienos krūtinėlė su pievagrybių padažu yra nuostabaus skonio patiekalas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai.   Skanu su bulvių koše ar su ryžiais (pagal tai ką labiausiai mėgstate Jūs ar žmonės, kurie valgys Jūsų pagamintą patiekalą).