Kotletai su morkų, grybų ir sūrio įdaru

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Kas mėgstate kotletus, šių paragavę pirštelius apsilaižysite. Tiesiog neišpasakoto skonio morkų, grybų ir sūrio įdaras jums paliks neišdildomą įspūdį.   Patiekalas teikiamas su bulvių koše, ar marinuotomis daržovėmis.

Ingredientai

triušienos faršo 500 g
rūkytos šoninės 100 g
grybų 125 g
2 morkų
sūrio 50 g
svogūno
česnako 2-3 skiltelių
čili (pagal skonį)
3-4 pomidorų
mirkyto batono 2 riekučių (arba plikytų manų kruopų 2 v.š.)
2 kiaušinių
čiobrelių šakelės
krapų
petražolių
špinatų
pipirų
druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Į triušienos paruoštą faršą sudedame smulkiai pjaustytą šoninę, dedame pipirų, druskos, čiobrelių smulkintus lapelius, įmušame kiaušinius, sudedame keptuvėje pakeptiną smulkintą svogūną ir česnaką bei vandenyje arba piene mirkytą batoną. Viską gerai sumaišome.
2
Toliau gaminame įdarą: į įkaitintą keptuvėje aliejų sudedame tarkuotas morkas apkepiname, sudedame smulkintą svogūną ir dar kepiname 15-20 minučių, sudedame pjaustytus pievagrybius, viską pakepiname kol suminkštėja, užbarstome smulkintų prieskoninių žolelių ir pastatome atvėsimui. Supjaustome sūrį juostelėmis. Pagamintą, atvėsusį įdarą dedame į faršo vidurį įdėdami sūrio juostelę ir suformuojame kotletus. Juos dedame į kepimo skardą, šalia sudėdami perpjautus pomidorus ir šauname į 180 C įkaitintą orkaitę, kepame 1 valandą.
3