Avižinis kisielius

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Artėja pačios gražiausios metų šventės! Tikri šeimininkai suka galvas, ką pavaišinti svečius ir ką patiekti ant šventinio stalo. Vienas tradicinių Kūčių gėrimų - kisielius. Siūlome Jums avižinio kisieliaus receptą.

Ingridientai

1,5 l vandens
500 g avižinių dribsnių
5-6 šaukštai medaus
Riekė ruginės duonos
Šiek tiek druskos
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Avižinius dribsnius gerai perplauti.
2
Sudėti juos į dubenį, užpilti šiltu vandeniu, įdėti riekę rudinės duonos.
3
Palikti 12-14 valandų, uždengus rankšluosčiu.
4
Skystį, kuris susidaro paviršiuje reikia nupilti į kitą indą, o ant tirščių užpilti 1,5 l vandens ir perkošti per sietelį.
5
Skystį perpilti į puodą, įberti šiek tiek druskos, virti maišant, kol sutirštės, įdėti medaus, išmaišyti.
6
Gerti galima dar šiltą arba jau atvėsusį.