Morkų chalva

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Chalva... Saldus, maistingas skanėstas. Saulėgrąžų ar riešutų chalva jau pabodo? Išmėginkite morkų chalvą!

Ingridientai

500 g morkų
100 g sviesto
1 stiklinė pieno
Prieskoniai: cukrus, cinamonas, kardamonas ir kiti pagal skonį
Galima dėti riešutų ar razinų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Morkas nuskusti, sutarkuoti.
2
Keptuvėje ištirpinti sviestą, jame apkepti morkas.
3
Supilti pieną, suberti prieskonius ir jei naudojate priedus (razinas, riešutus)
4
Masę kepti keptuvėje, kol išgaruos pienas (apie 30 min.)
5
Gautą masę sudėti į norimą formą, išklotą kepimo popieriumi ir palaukti, kol atvės ir sustings.