Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir špinatais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Ir kokių tik nebūna bandelių! Tačiau turbūt daugelis, išgirdę žodį "bandelė" susieja jį su saldžiu desertu prie kavos. Visgi, bandelių įvairovė yra milžiniška, o mes siūlome pasigaminti nesaldžias, greitai pagaminamas, nedaug ingredientų reikalaujančias, labai skanias, sočias, maistingas ir daug sveikesnes bandeles su varške ir špinatais :)

Ingredientai

1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos (tinka ir bemielė)
300-400 g pusriebės varškės
1 kiaušinis+1 patepimui
Pakelis špinatų
Prieskoniai: druska, pipirai, žolelės
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Sluoksniuotą tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų ir lengviau kočiotųsi.
2
Per tą laiką paruoškite varškę: supilkite varškę į dubenį, nuplaukite ir susmulkinkite špinatus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais (jei varškė labai tiršta įdėkite šaukštelį grietinės) ir labai gerai išmaišykite, kad neliktų varškės gumulėlių.
3
Vieną tešlos lapelį perpjaukite pusiau, iškočiokite, dėkite varškės ir špinatų įdarą ir tvirtai \"uždarykite\" norimos formos bandeles. Aptepkite išplaktu kiaušiniu.
4
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduos.