4 sausio, 2023

Jautienos išpjova

aloha admin

Jautienos išpjova – tai mėsos išpjova iš karvės nugarinės. Ji pasižymi švelnia, sultinga tekstūra ir švelniu, šiek tiek jautienos skoniu, todėl laikoma vienu geidžiamiausių jautienos gabalų.

Jautienos išpjova virtuvėje naudojama nuo neatmenamų laikų, o karvių prijaukinimo istorija siekia maždaug 10 000 metų. Daugelyje pasaulio kultūrų ji buvo pagrindinis maisto produktas, kuris buvo vartojamas įvairiais pavidalais, pavyzdžiui, kepsniai, kotletai ir troškiniai.

šviežia jautienos išpjovaJautienos išpjovos galima įsigyti prekybos centruose ir mėsos turgavietėse, ją galima įsigyti šviežią arba šaldytą. Paprastai parduodamas visas kepsnys arba atskiri kepsniai. Jautiena gali būti ruošiama įvairiais būdais, įskaitant kepimą ant grotelių, skrudinimą, kepimą keptuvėje ir troškinimą. Dažnai patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas ypatingomis progomis, pavyzdžiui, per šventes ir minėjimus.

Mitybos požiūriu Jautienos išpjova yra geras baltymų, geležies ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis. Joje taip pat gausu B grupės vitaminų, įskaitant vitaminą B12, kuris svarbus nervų veiklai ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Tačiau joje taip pat yra daug sočiųjų riebalų ir cholesterolio, todėl ją reikėtų vartoti saikingai, kaip subalansuotos mitybos dalį.

Jei nerandate arba nenorite naudoti jautienos išpjovos,  yra keletas kitų mėsos rūšių, kurias galima naudoti kaip pakaitalus. Tai gali būti kiti jautienos gabalai, pavyzdžiui, nugarinė ar kita mėsa, pavyzdžiui, vištiena, kalakutiena ar žuvis. (Šių rūšių mėsos skonis ir tekstūra gali smarkiai skirtis nuo jautienos)

a