Aguoninis tortas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

aguonų: 150 gramų
kiaušinių: 4
cukraus: 200 gramų
maltų džiūvėsiu: 100 gramų
cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
kondensuoto saldinto pieno: 1 indelio
migdolų skiedrelių: 2 saujų
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu bei paliekame mirkti per naktį.
2
Tuomet išmirkytas bei nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
3
Tada kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals bei tuomet įmaišome į aguonų masę.
4
Po to beriame džiūvėsius, cinamoną bei vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
5
Baltymus išplakame iki standžių putų bei po truputį pildami atsargiai juos įmaišome į aguonas.
6
Kepimo formą ištepame sviestu bei į ją supilame aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug - minučių.
7
Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol šios lengvai parus.
8
Tuomet nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
9
Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku bei po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
10
. Paskui ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad šios priliptų.
11
. Galiausiai paliekame tortą atvėsti bei sustingti. Tikras gardumėlis! Skanaujam ;)