Avinžirnių užtepas

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

avinžirniai: 500 gramų
česnakas: 1-2 skiltelės
alyvuogių aliejus: 80 mililitrų
citrinų sultys: 100 mililitrų
malta paprika
malti juodieji pipirai
druska
žalumynai (neprivaloma)
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia išmirkytus avinžirnius išvirkime nedaug pasūdytame vandenyje (jei norite, galite naudoti konservuotus), nusunkime (nedaug nuoviro palikime) bei atvėsinkime. Tuomet visas sudedamąsias dalis sudėkime į elektrinį trintuvą bei sutrinkime. Gautą masę pagardinkime druska ir pipirais pagal skonį. Jei užtepas gavosi per tirštas, įpilkime šiek tiek nuoviro. Sudėkime gautą užtepą į indelį, pašlakstykime aliejumi, pabarstykime paprika ir smulkintais žalumynais.
2
Galiausiai patiekime su laužytomis pitomis arba šviežiomis daržovėmis. Taip pat galime užtepo pridėti į paplotėlių vidų, priklausomai nuo patinkančio skonio. Ragaujam!