Pirmiausia išmirkytus avinžirnius išvirkime nedaug pasūdytame vandenyje (jei norite, galite naudoti konservuotus), nusunkime (nedaug nuoviro palikime) bei atvėsinkime. Tuomet visas sudedamąsias dalis sudėkime į elektrinį trintuvą bei sutrinkime. Gautą masę pagardinkime druska ir pipirais pagal skonį. Jei užtepas gavosi per tirštas, įpilkime šiek tiek nuoviro. Sudėkime gautą užtepą į indelį, pašlakstykime aliejumi, pabarstykime paprika ir smulkintais žalumynais.
2
Galiausiai patiekime su laužytomis pitomis arba šviežiomis daržovėmis. Taip pat galime užtepo pridėti į paplotėlių vidų, priklausomai nuo patinkančio skonio. Ragaujam!
PALIKTI ATSILIEPIMĄ
El. pašto adresas nebus publikuotas.