Bandelės su lašinukais

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Tešlai:
500 g miltų
7 g sausų mielių
250 ml pieno
50 g cukraus
50 g sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g rūkytų lašinukų
2- 3 šaukštų džiūvėsėlių
svogūno
pipirų
prieskoninių žolelių
Aptepimui:
1 kiaušinio
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Šiltame piene ištirpiname cukrų ir supilame mieles. Išmaišome ir palaukiame kol suputos( apie min.). Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį ir įpjaustome sviestą. Viską gerai išmaišome. Tešlą minkome apie - min.
2
Uždengiame ir paliekame valandom, kad tešla pakiltų( nors pagal originalų receptą kildino tik min.). Kadangi dabar žiema ir namuose nėra labai šilta, tai ir tešla sunkiai kyla. Todėl į dubenį įpyliau karšto vandens ir ant jo pastačiau dubenį su kildinama tešla. Taip tešlai buvo šilčiau;) ir ji labai gerai pakilo.
3
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnai gražiai pagelsta į keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus. Bet jų nekepiname, o tik pašildome. Suberiame džiūvėsėlius, pipirus ir prieskonines žoleles. Išmaišome.
4
Pakilusią tešlą iškočiojame cm storio ir stiklinės pagalba išspaudžiame skritulėlius. Ant jų dedame lašinukų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame kraštus ir siūle į apačią dedame į skardą. Paliekame min. uždengus rankšluostėliu, kad dar pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame laipsnių orkaitėje apie min.