Bulvių plokštainis su faršu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

bulvių: 8
pieno: 1/2 stiklinės
kiaušinių: 2
kiaulienos faršo: 400-500 gramų
svogūnų: 1
maltų juodųjų pipirų
druskos
bulvių prieskonių
maltos mėsos prieskonių
aliejaus: 4 valgomieji šaukštai
grietinės: 2 valgomieji šaukštai
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia kiaulienos faršą sumaišome su prieš tai susmulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, bei pipirais ir druska.
2
Tuomet bulves nuskutame bei smulkiai sutarkuojame. Į tarkius supilame pieną, kurį išplakėme su kiaušiniais, įberiame bulvių prieskonių, pipirų ir druskos. Viską labai gerai sumaišome.
3
Galiausiai pusę tarkių supilame į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleidžiame faršą bei užpilame likusius tarkius. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Kai plokštainis sukietėja, aptepame grietine bei kepame toliau. Tiekiame su grietine arba grybų padažu (pagal kiekvieno skonį)